Renáta Zrůstová (v bílém) ještě v dresu Slovanky Tábor a Tereza Šeborová z Ústí

Renáta Zrůstová (v bílém) ještě v dresu Slovanky Tábor a Tereza Šeborová z Ústí nad Labem v utkání nejvyšší soutěže. | foto: Slavomír Kubeš, MF DNES

Nenápadný přestup mezi rivaly: z Žabin do USK přichází mladší Zrůstová

  • 2
Také v příští sezoně se v dresu ZVVZ USK Praha představí sesterská dvojice. Loni dres českého šampiona oblékala švédská dvojčata Frida a Elin Eldebrinkovy, pro letošní rok doplní Michaelu Zrůstovou její sestra Renáta.

Příchod dvaadvacetileté basketbalistky potvrdil serveru iDNES.cz manažer klubu Marek Kučera. Někdejší mládežnická reprezentantka podepsala v Praze smlouvu na jeden rok.

"Je to mladá hráčka, v přípravě i na tréninku se jeví slušně. Trenéři z ní mají radost," svěřil se Kučera s prvními dojmy z čerstvé posily. "Počítáme s ní především na pozici menšího křídla."

Mladší sestra reprezentantky Michaely nastoupila za USK už ve dvou duelech víkendového turnaje v Trutnově a během šesti minut si připsala jednu úspěšnou tříbodovou trefu.

Renáta Zrůstová už na Folimance v minulosti působila, byla členkou tamního juniorského celku. V následujících letech nastupovala v nejvyšší soutěži za Slovanku, Tábor a Valosun Brno. Uplynulé dvě sezony pak byla hráčkou Frisca Brno, hrála však výhradně za prvoligovou rezervu.

S příchodem Zrůstové se kádr českého šampiona rozšířil na dvanáct jmen. Dalšími posilami jsou černohorské reprezentantky Jelena Škerovičová, Anna DeForgeová a Jelena Dubljevičová, Američanky Kia Vaughnová s Rebekkah Brunsonovou a Francouzka Anaël Lardyová.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž