Kateřina Elhotová z USK Praha utíká Barboře Kašpárkové z Frisca Brno.

Kateřina Elhotová z USK Praha utíká Barboře Kašpárkové z Frisca Brno. | foto: ČTK

USK chystá po oslavách velké změny, Frisco chce navýšit svůj rozpočet

  • 28
Ani jeden z finalistů Ženské basketbalové ligy den po finále nespí. Dominantní ZVVZ USK Praha se chystá poskládat nový, ovšem obdobně silný tým. Stříbrné Frisco IMOS Brno zase chystá ve spolupráci s městem navýšit klubový rozpočet.

Manažer pražských suverének Marek Kučera připouští, že kádr dozná více změn, než bylo původně v plánu, protože hned několik hráček se rozhodlo odejít. Konkrétní jména zveřejní až v příštím týdnu. "Některé hráčky, které jsme chtěli, se rozhodly odejít. Některé jsme nechtěli my," uvedl Kučera po skončení finále.

Věří, že bude USK znovu natolik silný, aby bojoval o titul v české lize a zároveň konkuroval elitním týmům v Eurolize, kde letos byly Pražanky v osmifinále. "Máme představy o složení týmu a s některými hráčkami už máme předjednáno. Řekli jsme si ale, že nejdříve dokončíme tuto sezonu a pak začneme skládat nové družstvo," řekl Kučera.

"Už před touto sezonou jsme skládali nový tým a rozhodně jsme v tu chvíli nevěděli, že bude tak silný, že z toho bude sezona bez porážky," dodal.

Doufá, že silný tým poskládá i Frisco Brno, aby bylo USK vyrovnanějším soupeřem a vzájemné souboje znovu jiskřily. "Přeju si, aby liga byla vyrovnanější i na čelních pozicích. Aby to něco dávalo hráčkám a bylo to zajímavé i pro lidi. Tyhle jednoznačné výsledky lidi nebaví. A nedaří se ani náš cíl, aby hráčky někam rostly. Věřím, že Brno sežene sponzory i kvalitní hráčky," uvedl Kučera.

Přeje si to i trenér Brna Jan Bobrovský. "Zatím nemůžeme USK konkurovat ekonomicky. Snažíme se ale spolupracovat s městem, aby budoucnost našeho basketu dopadla jakžtakž. Máme velmi dobré mladé hráčky a byla by škoda, kdyby nemohly hrát ligu a možná Euroligu. Za dva tři roky by z nich mohly být hráčky, které by USK mohly konkurovat. Pokud je tedy do té doby USK nekoupí," řekl Bobrovský.

V poslední době měl manažer USK příjemné starosti, když nechával připravovat pro hráčky upomínkové předměty na tuto sezonu a mistrovská trička. "Každá hráčka dostane tradičně křišťálového slona se jménem a číslem, aby měly na tuto skvělou sezonu hezkou památku," řekl Kučera.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž