ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: David Šváb / ERA Basketball Nymburk

Basketbalisté olomoucké UP vyhráli novou Univerzitní ligu

  • 1
První ročník Univerzitní basketbalové ligy vyvrcholil závěrečnými turnaji v Olomouci a týmy Univerzity Palackého využily výhody domácího prostředí i podpory spolužáků. Mužský výběr slaví historický titul, ženy podlehly až ve finále družstvu Univerzity Karlovy.

„Finálový turnaj i celý průběh premiérového ročníku ukázal, že jde o zajímavý projekt, který má budoucnost. Rozhodující zápasy měly dobrou úroveň, jen se příště pokusíme upravit termín Final Four, aby nekolidoval s ligovými soutěžemi,“ hodnotil zápasy šéf Univerzitní basketbalové ligy Petr Reich, který současně vedl také ženský výběr Univerzity Palackého.

Domácí basketbalistky v semifinále porazily VŠE Praha 71:58, odpor soupeřek zlomily v poslední čtvrtině. Ve finále nestačily na UK Praha. Boj o zlato prohrály 46:86 a rozhodující ztrátu nabraly už během prvního poločasu. „Vzhledem k síle soupeřů bylo stříbro maximem a bereme to jako úspěch,“ řekl Reich.

Mužský výběr Univerzity Palackého se raduje z titulu. Tým, v němž hrálo i několik hráčů BK Redstone z elitní domácí soutěže, si nejdříve poradil s Univerzitou Karlovou po výsledku 79:60. Jasně pak porazil MU Brno 88:56 a zapsal se do historie nové soutěže jako první vítěz.

„Finále bylo možná snadnější než semifinále. Bylo vidět, že řada kluků spolu pravidelně hraje a trénuje. Na palubovce si dokázali vyhovět. Moc chtěli uspět, někteří byli nemocní. Nastoupili, přestože berou antibiotika. Úspěchu hodně obětovali, pohár si zaslouží,“ ocenil trenér vítězů Karel Hůlka.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - Olomoucký kraj


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž