Samantha Ostarellová (vlevo) z Trutnova a Kateřina Křížová z Hradce Králové v...

Samantha Ostarellová (vlevo) z Trutnova a Kateřina Křížová z Hradce Králové v souboji o míč. | foto: ČBF / Pavel Netolička

Trutnovským basketbalistkám se bronz vzdálil, v sérii padly podruhé

  • 0
První z medailových zápasů konce týdne pro basketbalistky Kary Trutnov nedopadl dobře. Ve třetím duelu série o bronz prohrály na své palubovce s Nymburkem těsně o dva body 57:59 a soupeřky se tak ujaly vedení 2:1 na zápasy.

Kara může svoji ztrátu vymazat už v sobotu, kdy hraje rovněž na domácím hřišti čtvrté utkání. Hostující Nymburk v něm bude mít první bronzový mečbol, Karu v naději na zisk medaile udrží pouze výhra. Pokud se jí to podaří, čeká na obě družstva úterní rozhodující duel, výhodu domácího prostředí by v něm měl Nymburk.

Trutnovský tým si sice z prvních dvou utkání hraných v Nymburce přivezl cennou remízu 1:1, ale tuto výhodu začal prohospodařovat hned v úvodu pátečního utkání. Po vyrovnané první pětiminutovce totiž nechal své soupeřky odskočit až na devítibodový rozdíl.

Naštěstí krátká přestávka mezi první a druhou čtvrtinou Kaře výrazně pomohla, za minutu a půl se sedmi body získanými v řadě dotáhla na rozdíl jediného bodu (22:23).

Od té chvíle se hrál vyrovnaný zápas, v němž si ani jedno družstvo nevypracovalo více než pětibodový náskok. Pět minut před koncem ale šel do vedení Nymburk a už ho nepustil. Kara o svoje poslední šance na zvrat přišla čtyři vteřiny před koncem, kdy se Ovsíková pokusila o tříbodový koš, ale nemířila přesně, v závěrečné ji napodobila Ostarellová.

Po čtvrtém zápase o bronz se bude v neděli v Královéhradeckém kraji hrát o zlato. Poprvé v historii se tak stane v Hradci, kde je na programu druhé utkání finálové série mezi domácími lvicemi a obhájkyněmi titulu z USK Praha.

První duel sice patřil podle očekávání pražskému družstvu, které ho vyhrálo 92:54 a velkým favoritem je i v dalších, přesto se lvice na utkání těší. „Chceme se s našimi diváky důstojně rozloučit, sezona byla pro nás velmi úspěšná,“ uvedla trenérka Hradce Romana Ptáčková.

Lvice si postupem do finále poprvé v historii klubu zajistily (nejméně) stříbrné medaile, kterými navázaly na třetí místo z uplynulých dvou sezon. Sobotní utkání v Trutnově začne v 17.30, nedělní v Hradci Králové o hodinu později.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž