Trutnovské basketbalistky se radují z výhry nad VŠ Praha.

Trutnovské basketbalistky se radují z výhry nad VŠ Praha. | foto: Vilém Fischl

Trutnov míří za postupem, basketbalistky Hradce ještě musí zabrat

  • 0
Play-off ženské ligy připravilo fanouškům basketbalových rivalek z východu Čech neuvěřitelnou podívanou a na dálku také pořádně dobrodružnou zápletku. Příznivci Hradce Králové budou doma nebo přímo na stadionu v Brně ještě trnout, jak dopadnou jejich "lvice" proti Valosunu.

Soupeřky totiž sokolkám po úterní vypjaté bitvě připravily otočením skóre další překvapení, tentokrát ho dotáhly do konce a domácí Hradec se před nimi po porážce 63:66 musel sklonit. Stav série je tedy vyrovnaný 1:1.

To fandové v Trutnově si pomalu mohou chystat hlasivky na semifinálové souboje. Ve druhém domácím čtvrtfinálovém zápase Kara udělala další krok k postupu, když jednoznačně poměrem 70:55 přehrála loňský bronzový tým ligy VŠ Praha. Kara si vybudovala vedení 2:0 a už v prvním duelu v Praze může rozhodnout o svém postupu.

Kaře se velice vydařily oba zápasy před domácími diváky. Vysokoškolačkám nedala ani jedinou šanci na zvrat v utkání, jehož průběh do poslední vteřiny kontrolovala. A navrch si ještě poradila s tvrdší hrou protivnic.

"Nehraje se v rukavičkách už jen kvůli tomu, že každý z nás chce pro sebe urvat vítězství. Rozhodčí k tomu dobře přistoupili a hru trochu pouštějí," říká zkušená basketbalistka Kary Trutnov Kateřina Hindráková. Ta si ve druhém duelu přivodila krvavé zranění na hlavě: "Nebylo to ze souboje (úsměv). Nosím plastovou čelenku a ve skrumáži mi spadla a zadrhla se o hlavu."

Příště hrát však určitě bude. Stejně tak celý tým Trutnova, který se plně zotavil. Soupeř však nebude odevzdaný. "Přesto chceme sérii ukončit už v Praze. Na Folimanku proto pojedeme s chutí," dodává Hindráková.

Zato Hradec Králové musí počítat s tím, že před ním stojí soupeř s obrovskou formou. Sokol totiž v prvním zápase vedl o 10 bodů, ve druhém dokonce o šestnáct a přesto ani jednou vedení neudržel. Ve druhém případě na to doplatil.

A společným jmenovatelem pro tyto těžké rány byla nevýrazná třetí čtvrtina v obou utkáních. "Chyba je v nás. Měli bychom mít zápas pod kontrolou a neměli polevit v koncentraci ani na chvíli," říká trenérka Sokola Romana Ptáčková.

"Není to příjemné, ale nezbývá než v Brně vybojovat dvě výhry, abychom už neměly tyhle problémy," dodala pivotka Klára Pochobradská. Hradci se však na Valosunu nehraje dobře. Série obou týmů pokračují v sobotu a v neděli venkovními zápasy.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž