Tony Hicks (1) z Louisville zastavuje Derricka Waltona Jr., z Michiganu. | foto: Profimedia.cz

Američan za Američana. Ústecká Sluneta angažovala na rozehrávku Hickse

  • 0
Rošáda na pozici rozehrávače. Hru ústecké basketbalové Slunety bude nově v NBL dirigovat Američan Tony Hicks, který během reprezentační přestávky nahradil krajana Jordana Callahana.

„Věříme, že se jedná o rozehrávače, který našemu týmu dokáže pomoci na obou stranách hřiště. Rychlý, atletický hráč, který dokáže skórovat a vytvářet dobré pozice pro své spoluhráče jak ze situací pick and roll, tak ze hry jeden na jednoho,“ uvedl k posile trenér Jan Šotnar.

Střecha nehoří, ale reagovat se musí: Sluneta vyhodila Haneyho, Callahan má výstrahu

Osmadvacetiletý Hicks, který měří 186 centimetrů, působí na starém kontinentu už pět let. Nastupoval hlavně ve druhé německé lize za Bochum nebo Rostock. Loni si v průměru zapisoval 17,1 bodu a 5,3 asistence.

„Tony se dokázal velmi dobře prosazovat v druhé nejvyšší německé soutěži, kde strávil tři sezony ze své dosavadní kariéry v Evropě,“ prozradil trenér loňského semifinalisty.

Tony Hicks ve světlém dresu Bochumi

Dva ročníky strávil Hicks ve Velké Británii, ve své domovině hrál univerzitní NCAA za Pennsylvania Quakers a Louisville Cardinals.

Callahan za Slunetu zvládl sedm zápasů, ovšem už po dvou kolech dostal od vedení klubu výstrahu. Loučí se s průměrem 10,1 bodu a 3 asistence. Jde o druhého propuštěného Američana, jen dvě kola v Ústí nad Labem vydržel Steven Haney.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž