Tábor - Karlovy Vary: domácí Petra Mlejnková (vlevo) proniká přes Irenu Boreckou

Tábor - Karlovy Vary: domácí Petra Mlejnková (vlevo) proniká přes Irenu Boreckou | foto: Slavomír Kubeš, MAFRA

Tábor ligu basketbalistek neudržel. Nevyšla mu utkání v Karlových Varech

Přes velkou snahu se v Táboře nepovedlo udržet ligu basketbalistek. Nováček sice v sérii o 9. místo doma zdolal Karlovy Vary 62:56. Ale v neděli prohrál 61:74, a tím ztratil i celou sérii o záchranu poměrem 1:3.

"V prvním utkání se našemu týmu do přestávky nepovedlo uhlídat Větrovcovou," uvedl sekretář táborského klubu Petr Peška. "Pak se naše obrana zlepšila."

Větrovcová do půle nastřílela 20 bodů a po přestávce dala dva. Škoda, že se Táboru nepovedlo vyhrát alespoň jednou v hale soupeřek. Ukázalo se, že Karlovy Vary nejsou k neporažení.

Jihočešky sice dlouho prohrávaly, ale stav otočily. Ten byl 6:12, 12:22, 18:26. Ve 24. minutě domácí celek poprvé vedl. Skóre bylo 41:39 a vedení už nepustil. V neděli měly ve druhém utkání v Táboře karlovarské hráčky přece jen navrch a s náskokem vyhrály.

Strakonice hostí Spartu

V sérii o 5. místo v lize žen se Strakonice utkají se Spartou. Zatímco Strakonice zdolaly Slovanku ve dvou zápasech a rychle postoupily do souboje o pátou příčku, Hradec Králové se proti Spartě prosadil jen jednou. Další dva zápasy prohrál, naposledy 63:71.

O 5. místo hostí Strakonice Spartu v pondělí od 18 hodin. Pozítří se hraje odveta v Praze a případný třetí zápas by byl ve Strakonicích v sobotu od 17 hodin.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž