Bryan Smithson u míče, ilustrační foto

Bryan Smithson u míče, ilustrační foto | foto: Karel Dvořáček

Svitavy doufají, že na Ostravu vyrukují i s duem Kerr, Smithson

  • 0
Vědí, že se v sobotu od 18 hodin proti ostravské Nové huti musejí před svými příznivci Na Střelnici rehabilitovat se vším všudy. Nedávnou porážku 90:99 na půdě posledního Jindřichova Hradce, která svitavským basketbalovým Turům zkomplikovala jejich snahy o účast v elitní nadstavbové skupině A1, totiž hlavy jejich fanoušků asi moc nepobraly.

„I přes špatný výkon v Jindřichově Hradci bych chtěl všechny na zápas s Ostravou pozvat,“ uvedl svitavský rozehrávač Roman Marko. 

„Pro nás je to nesmírně důležité utkání v boji o první šestku, určitě potřebujeme jejich podporu. V Ostravě jsme v prvním vzájemném duelu prohráli, tudíž jí máme hodně co vracet a uděláme maximum pro vítězství,“ slíbila 31letá opora týmu.

Ostravské střetnutí Nová huť získala pro sebe 78:69, v tabulce základní části je na tom však nepoměrně hůř než Tuři. Těm i přes vážné klopýtnutí v Jindřichově Hradci momentálně v Kooperativa NBL náleží pátá příčka (bilance 10 vítězství, 9 porážek), zatímco Severomoravané jsou předposlední jedenáctí (6-13). V lize naposledy nestačili na Olomoucko (104:108).

Hlavními soupeři Svitav v jejich úsilí o A1 zůstávají čtvrté Ústí nad Labem, šestý Kolín, sedmý Děčín a ze hry určitě není ani osmé Olomoucko; do konce úvodní části soutěže přitom zbývají už pouze tři kola.

Určitou nadějí může Tury naplňovat fakt, že se vyprazdňuje jejich týmová marodka - do plného tréninku se již zapojila největší hvězda týmu, pivot Garret Kerr, a kromě něho rovněž druhý rozehrávač Bryan Smithson. Křídelníka Tomáše Teplého, v klubu služebně nejstaršího, naproti tomu nadále trápí viróza.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž