Šimon Puršl (vlevo) a Jiří Jelínek (vpravo) ze Svitav se snaží zastavit...

Šimon Puršl (vlevo) a Jiří Jelínek (vpravo) ze Svitav se snaží zastavit Javonteho Douglase z Olomoucka. | foto: Radek Váňa / BK Olomoucko

Růžička po výhře nad Olomouckem: Pomohly nám protiútoky a asistence

  • 0
Z poháru sice vypadli těsně před startem turnaje nejlepších čtyř, ale v lize jsou na tom o poznání lépe. Svitavští basketbalisté v sobotu v Prostějově vybojovali nad Olomouckem výhru 81:65 a připsali si již čtvrté vítězství v nejvyšší soutěži v řadě.

„Věděli jsme o útočném potenciálu domácích, ale hráli jsme celkem dobře. Děkuji hráčům za to, jak to odbojovali,“ říkal na pozápasové tiskové konferenci svitavský trenér Lubomír Růžička.

Jeho svěřenci ovládli všechny čtyři čtvrtiny a potvrdili svou formu, pro vítězství si dokráčeli poměrně v pohodě.

„Vyhrál lepší tým. Zvládli jsme hlavně přechodovou fázi, když jsme z protiútoků zaznamenali šestnáct bodů. Navíc jsme si pomohli i třiadvaceti asistencemi,“ byl rád Růžička.

„Snažili jsme se hrát co nejrychleji s míčem, abychom chodili do nepostavené obrany soupeře, a myslím, že se nám to celkem dařilo. Problémy jsme však měli s útočným doskokem, hlavně s Javontem Douglasem (v utkání 30 bodů), výhry si ale moc vážíme,“ říkal zase svitavský rozehrávač Roman Marko.

Tuři tak základní část zakončili na druhém místě. S Olomouckem si však ve středu na stejné palubovce dají „repete“. Ve skupině A1.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž