Pavel Slezák (v černém) ze Svitav nahání Braceyho Wrighta z Nymburka.

Pavel Slezák (v černém) ze Svitav nahání Braceyho Wrighta z Nymburka. | foto: ČEZ Basketball Nymburk / Tomáš Laš

Každý hráč Nymburka je hrozbou, zní od svitavských basketbalistů

  • 0
Už to bylo blizoučko. Basketbalistům Opavy se ve středu málem, jako letos vůbec prvním, podařilo skolit mistrovský Nymburk, jenže nakonec to o chlup přece jen nevyšlo. Tahle „mise“ tak pro ligové týmy zůstává nadále nesplněnou - a kdo jiný by se to měl pokusit napravit, než aktuálně druzí svitavští Tuři?

S Nymburkem se poměří dnes od 17 hodin a navíc je poženou věrní diváci v hale Na Střelnici.

„Střetnutí s Nymburkem je pro nás vždy obrovskou výzvou, což bude umocněno faktem, že nastoupíme na domácí palubovce před našimi skvělými fanoušky,“ přisvědčil svitavský trenérský asistent Lukáš Pivoda.

Vyjmenovávat nymburská esa asi nemá moc smysl, všichni basketbaloví příznivci vědí, že je to mužstvo nabité českými reprezentanty a že cizinci v jeho sestavě patří k tomu nejlepšímu, co je v tuzemsku k vidění. Jak jinak by Nymburk ostatně mohl mít famózní a dosud neposkvrněnou bilanci 30 vítězství, 0 porážek? Druhé Svitavy vyhrály o devět utkání méně...

„Nymburská soupiska je velmi kvalitní a vyrovnaná, což znamená, že každý hráč dokáže být nebezpečný. My musíme předvést výborný výkon především na obranné polovině. Věřím, že navážeme na posledních 25 minut ze středečního utkání a Nymburku budeme minimálně důstojným soupeřem,“ přál si asistent Pivoda.

Zatímco Středočeši se uprostřed týdne přetahovali ve zmíněném klání s Opavou, Tuři museli odrazit úhlavního soka z Olomoucka až v prodloužení, když předtím po většinu zápasu stahovali manko. Vyhráli 96:93, což je psychicky nepochybně dost povzbudilo.

Kromě toho v již odehraných duelech s Nymburkem hráči Svitav výrazněji nezaostávali. V základní části venku prohráli 77:85 a doma jen 64:68, v nadstavbové skupině A1 potom znovu venku 79:93. Do další odvety tak rozhodně nemusejí jít se sklopenýma ušima.

„V předchozích vzájemných utkáních jsme ukázali, že jsme konkurenceschopný tým a při správném plnění našich povinností na obou stranách palubovky můžeme pomýšlet na dobrý výsledek,“ věřil pivot Svitav Martin Novák.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž