České basketbalistky se radují ze stříbrných medailí

České basketbalistky se radují ze stříbrných medailí | foto: Václav Šlauf, MAFRA

Stříbrný tým se naposledy sejde v pátek. Pozlatí ho audience u prezidenta

  • 0
Stříbrné basketbalistky jsou pro Česko zlaté. Zatím to platí jenom obrazně, od pátku to ale bude pravda úplná. Součástí slavnostního oběda u prezidenta republiky Václava Klause totiž bude předávání Zlaté plakety.

Bývalý basketbalista Klaus byl patronem šampionátu, který skončil v neděli v Karlových Varech.

Českým reprezentantkám fandil přímo v hale v Karlových Varech v dramatickém čtvrtfinále s Austrálií i ve finálovém zápase s USA, po němž výběru trenéra Lubora Blažka na palubovce osobně gratuloval při slavnostním ceremoniálu.

V pátek se s úspěšným týmem setká znovu a ocení ho stejně jako v dubnu české medailisty z olympijských her ve Vancouveru. Reprezentace basketbalistek se však na Pražském hradě nesejde v kompletním složení.

Finálovému zápasu osobně přihlížel i prezident Václav KlausFinálovému zápasu osobně přihlížel i prezident Václav Klaus

Finálovému zápasu osobně přihlížel i prezident Václav Klaus

Chybět by měla jediná hráčka. Janu Veselou podle generálního sekretáře České basketbalové federace Miloše Pražáka neuvolní její zaměstnavatel španělská Valencie. "Zkoušeli jsme apelovat na několika frontách, ale vedení Valencie o tom nechtělo příliš slyšet," řekl Pražák.

Na Hradě by naopak neměla chybět kapitánka Hana Horáková. Ta se sice už měla hlásit na začátku přípravy ve svém novém působišti ve Fenerbahce Istanbul, ale nakonec prý dostala výjimku a připojí se k tureckému týmu až v sobotu po setkání s prezidentem.

Dorazí i Ilona Burgová, kterou už také o víkendu s Bourges čeká přípravný turnaj v Mondeville.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž