Steve Kerr

Steve Kerr | foto: Cary Edmondson-USA TODAY Sports, Reuters

Americké basketbalisty povede za dalšími úspěchy trenér Kerr

Americké basketbalisty na příštím mistrovství světa v roce 2023 a olympijských hrách v Paříži v roce 2024 bude trénovat Steve Kerr. Kouč Golden State nahradí na reprezentační lavičce Gregga Popoviche, který po vítězství v Tokiu z funkce odstoupil. Legendárnímu trenérovi San Antonia dělal Kerr na letošní olympiádě asistenta.

Kerrovými asistenty budou trenér Phoenixu Monty Williams, Erik Spoelstra z Miami a Mark Few z univerzitního týmu Gonzaga.

„Trénovat americkou reprezentaci je velká odpovědnost, která vyžaduje kolektivní úsilí trenérů oddaných týmu, cíli a sobě navzájem. Lepší parťáky, kteří mi pomohou vést náš národní tým, jsem si nemohl přát,“ uvedl Kerr. „Naším cílem je samozřejmě vyhrát a učinit naši zemi hrdou. Budeme na tom tvrdě pracovat.“

Šestapadesátiletý Kerr koučuje Golden State od roku 2014 a třikrát s ním vyhrál NBA. V roce 2016 byl oceněn jako nejlepší trenér roku. Rodák z Libanonu má pět titulů z NBA i jako hráč - tři získal s Chicagem a dva se San Antoniem, kde hrál pod Popovichem. S reprezentací USA ovládl mistrovství světa v roce 1986.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž