Spencer Svejcar z Ústí útočí v utkání proti Opavě.

Spencer Svejcar z Ústí útočí v utkání proti Opavě. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Nymburk posiluje a oslabuje své domácí soupeře. Ústí přebral Svejcara

  • 3
První posilou nymburských basketbalistů se stal česko-americký křídelní hráč Spencer Svejcar. Osmadvacetiletý rodák z Denveru, který disponuje od letošního roku českým občanstvím, přišel do týmu osmnáctinásobného mistra z Ústí nad Labem. Ve středočeském klubu podepsal dvouletou smlouvu. Třetí tým minulého ročníku o tom informoval na svém webu.

„Spencer je hráčem, který se sezonu od sezony zlepšuje. Už dokázal, že patří mezi nejefektivnější křídla v lize, přesto na něm vidím touhu se stále zlepšovat, posouvat se dále a hrát na nejvyšší úrovni. A to je přesně to, co u hráčů hledáme,“ řekl nový nymburský trenér Francesco Tabellini.

Svejcar, jehož babička zamířila za druhé světové války do USA, působí v české nejvyšší soutěži od roku 2017 a je sedmým nejdéle hrajícím Američanem v domácí lize. Za Ústí nad Labem nastoupil do 212 zápasů a zaznamenal v průměru 13 bodů, 3,3 doskoku a 2,2 asistence na utkání.

Američan Svejcar, spasitel Ústí. Je to hráč pro nároďák, říká kouč Šotnar

Uplynulá sezona NBL byla zatím jeho nejlepší s průměrem 18,2 bodu na zápas. Byl třetím nejlepším střelcem soutěže po Shawnu Pipesovi z USK Praha a Ty Nicholsovi z Děčína.

V Nymburce naopak nepokračují jiní zahraniční hráči Jimmy Boeheim, Nate Watson, Eric Lockett, Lamb Autrey a Evan Gilyard. O setrvání českých basketbalistů klub jedná.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž