Královéhradecká Michaela Hartigová (vpravo) v utkání proti Valosunu Brno.

Královéhradecká Michaela Hartigová (vpravo) v utkání proti Valosunu Brno. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Hradecké basketbalistky prověří ligový nováček z Brna

  • 0
Konfrontaci s výborným americkým univerzitním týmem Washingtonu už mají za sebou a mezitím tvrdě potrénovaly pod dohledem trenérky Romany Ptáčkové. Teď čeká hráčky Sokola Hradce Králové generálka na nejtěžší část letního přípravného drilu na novou sezonu v Ženské basketbalové lize.

Východočešky si k dalšímu testu pozvaly celek nováčka soutěže SŠMH Brno. První zápas s nimi odehrály už ve čtvrtek (87:64), v pátek od 11 hodin je prověří stejný protivník ještě podruhé.

"Pro náš tým je to soupeř na rozehrání. Víme, že mají kádr složený spíš z mladších hráček," říká trenérka Sokola Hradce Králové Romana Ptáčková před druhým zápasem.

Hradecké lvice do něj půjdou z plné přípravy. "Zatím se věnujeme hlavně kondici a individuálním činnostem. To herní stránce nyní jen okrajově, teprve přecházíme k hernímu tréninku," přibližuje poslední dny kempu trenérka bronzového družstva z loňské sezony.

Duel s mladým brněnským týmem bude především generálkou na nejdůležitější akce, které teprve pro Sokol přijdou. Za týden totiž odcestují na kvalitně obsazený turnaj do Piešťan, kde se potkají s tamními Čajkami, VŠ Praha a euroligovým celkem Dobrí anjeli Košice.

Následně absolvují ještě domácí turnaj a něm už se musejí popasovat s tuzemskou špičkou i zřejmě s polskými celky. "Už nebudeme nikoho vybírat. Budeme mít i přes toto období uzavřený třináctičlenný kádr, volno dostanou jen hráčky, které byly na mistrovství Evropy osmnáctek," dodala Ptáčková.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž