Skandál v NBA: rozhodčí sázel

  • 696
New York - V basketbalové NBA propukl skandál - FBI vyšetřuje jednoho z rozhodčích, který jako součást organizovaného zločinu údajně po dva roky sázel na výsledky zápasů, a to včetně těch, které sám pískal. Zatím není jasné, o kterého rozhodčího se jedná.
O vyšetřování poprvé informoval New York Post a bylo potvrzeno nejmenovaným policejním úředníkem agentuře AP. Podle něj rozhodčí o vyšetřování ví a na začátku příštího týdne by měl čelit žalobě.

Zmiňovaný policejní úředník neřekl novinářům jméno rozhodčí a podle vlastních slov není pověřen veřejně mluvit o probíhajícím vyšetřování. Potvrdil však, že nelegální sázení mělo probíhat v minulých dvou sezonách a že šlo o tisíce dolarů.

Vedení NBA vydalo prohlášení, ve kterém stojí: "Byli jsme požádáni FBI, se kterým těsně spolupracujeme, abychom v tuto chvíli záležitost nekomentovali."

Rozhodčí měl podle policisty problém s hazardními hrami a byl kontaktován lidmi spojeným s organizovaným zločinem.

"Pokud jsou tato obvinění pravdivá, pak jsou mimořádně závažná a my budeme o této záležitosti s NBA intenzívně diskutovat," prohlásil Lamell McMorris, šéf Asociace rozhodčích NBA. Vzhledem k pokračujícímu vyšetřování se však odmítl k věci dále vyjadřovat.

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž