Šampionát má první oběť! Člena arabské výpravy!

Indianapolis - (Od zvláštního zpravodaje iDNES) - Ne, nelekejte se. Nejedná se o žádný teroristický útok ani jinou násilnou akci. Neselhalo srdce fanouška, ani nezkolaboval žádný hráč přímo na hřišti. Přesto pro jednoho člověka mistrovství světa znenadání skončilo. V pondělí ráno rozebírali příchozí novináři z již tradičně perfektně připravených materiálů v RCA Dom překvapivě nejvíce zcela nenápadnou hromádku. Stroze popsaná strana byla vlastnoručně podepsaná generálním sekretářem a prezidentem libanonské basketbalové federace a byla adresovaná všem akreditovaným novinářům MS 2002.

V několika řádcích byl zpečetěn osud hlavního trenéra libanonské reprezentace Johna Neumana, který byl tímto zcela nečekaně, uprostřed rozehraného turnaje odvolán ze své funkce. Na jeho místo byl již pro pondělní zápas s Kanadou jmenován dosavadní asistent Saskis Koryian.

Jak tento zápas dopadl, je již všeobecně známo a výměna kormidelníka libanonského výběru nemohla mít v tomto případě na výsledku žádný vliv. Tento nestandardní postup, který vedení libanonské výpravy pro řešení neuspokojivých výsledků svého týmu zvolilo, vyvolal v novinářských kruzích vlnu zájmu o pozadí celého incidentu, ale o jeho podrobnostech sami Libanonci zarytě mlčí.

Všem přítomným tak nezbylo nic jiného, než se shodnout na verzi, že se prostě jedná jen o typicky arabské řešení problému. Pro pana Neumana ovšem nezačal nový týden nijak šťastně.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž