Rudy Gobert (vpravo) z Utahu brání Nikolu Jokiče z Denveru.

Rudy Gobert (vpravo) z Utahu brání Nikolu Jokiče z Denveru. | foto: AP

Francouz Gobert bude v Utahu nejlépe placeným pivotem NBA

  • 17
Francouzský basketbalista Rudy Gobert se dohodl na nové pětileté smlouvě v Utahu na 205 milionů dolarů a bude nejlépe placeným pivotem historie NBA. Dvojnásobný nejlépe bránící hráč soutěže měl nárok na rekordních 228 milionů dolarů, jako dostal Janis Adetokunbo v Milwaukee, ale přijal méně, aby dal vedení klubu možnost postavit ještě silnější tým.

„Chci vyhrávat, věřím v tenhle tým a tenhle klub. Chtěl jsem jim dát ty peníze k dispozici,“ uvedl osmadvacetiletý Gobert, jenž hraje za Jazz od roku 2013. „Zůstávám tu, abychom získali titul. Chci ho vyhrát se svými bratry, s koučem Q (Quinem Snyderem), s tebou, Utahu. Pojďme do toho. Merci,“ dodal ve vzkazu fanouškům na twitteru.

Gobert byl v minulé sezoně poprvé vybrán do Utkání hvězd a připsal si v průměru 15,1 bodu a 13,5 doskoku na zápas. Dvojnásobný bronzový medailista z MS byl letos v březnu prvním hráčem NBA s pozitivním testem na koronavirus. Jen dva dny před zveřejněním výsledku testu osahal na závěr tiskové konference v žertu diktafony novinářů, za což se později omlouval.

Utah vyhrál všechny tři přípravné zápasy a sezonu zahájí ve středu v Portlandu. Historickým maximem Jazz jsou dvě finále z let 1997 a 1998, v nichž tým ze Salt Lake City nestačil na Chicago Michaela Jordana.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž