Redd zůstává, McMillan odchází

  • 255
New York - Nejlepší střelec týmu Milwaukee Bucks zůstává - Michael Redd se dnes definitivně rozhodl, že prodlouží smlouvu a bude tedy v příštím roce spoluhráčem Jiřího Welsche. Bucks Reddovi nabídli smlouvu na 6 let za 90-96 milionů dolarů. Na velké peníze si přijde i kouč Nate McMillan, který opouští Seattle a od příští sezony povede tým Portland Trail Blazers.
O Redda měl velký zájem Cleveland, ale ostrostřelce Milwaukee nakonec nepřesvědčila ani možnost hrát s LeBronem Jamesem, ani možnost návratu do rodného Ohia. Cavaliers mu nabídli maximum, které mohli (zhruba 70 milionů dolarů na 5 let), ale Milwaukee může podle současné kolektivní smlouvy nabídnout svému hráči o rok delší kontrakt a tedy o zhruba 20 milionů dolarů více. Smlouva může být podepsána nejdříve 22.července.

"Peníze jsou samozřejmě důležité, ale byly tu i jiné faktory," prohlásil Reddův agent Kevin Poston. "Bylo to těžké rozhodování, ale Michaelovo srdce patří Milwaukee..." Redd je údajně nadšen z možnosti hrát s letošní jedničkou draftu Andrewem Bogutem, roli hrál zřejmě i očekávaný návrat T.J.Forda po dlouhodobém zranění. Pětadvacetiletý Redd, který byl draftován až ve druhém kole, měl v loňské sezoně průměr zhruba 23 bodů na zápas a byl jedenáctým nejlepším střelcem NBA.

Bucks stále ještě nemají nového kouče a vedení klubu zatím nechce mluvit o tom, kdo je hlavním kandidátem na uvolněné místo po Terrym Porterovi, ale podle Postona je Redd velmi spokojen s možností, kterou Bucks před sebou mají. Podle některých zdrojů se novým hlavním koučem Bucks stane asistent Warriors Terry Stotts.

Novým koučem týmu Portlandem Trail Blazers se stal Nate McMillan, který podepsal pětiletý kontrakt a vydělá si ročně údajně až 8 milionů dolarů. McMillanův odchod z letos úspěšného Seattlu je do jisté míry překvapením, protože po prodloužení smlouvy s Rayem Allenem se očekávalo, že McMillan zůstane také.

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž