Javaris Crittenton odchází od washingtonského soudu

Javaris Crittenton odchází od washingtonského soudu | foto: AP

První z basketbalových „pistolníků“ zná trest. Crittenton dostal roční podmínku

  • 0
Basketbalista NBA Javaris Crittenton odešel od washingtonského soudu s roční podmínkou za nedovolené ozbrojování. Takový je rezultát jeho měsíc staré hádky s hvězdným Gilbertem Arenasem, spoluhráčem z Washingtonu Wizards.

Dvaadvacetiletý hráč byl navíc potrestán pokutou v přepočtu bezmála 23 tisíc korun, musí vykonávat veřejně prospěšné práce s mládeží a zapojit se do charitativního projektu NBA na podporu zemětřesením postiženého Haiti. Původně mu hrozilo dokonce dvouleté vězení.

Crittenton se před soudem přiznal k držení zbraně bez povolení. Tvrdil však, že se v hádce s Arenasem (který jej v žertu vyzval k "volbě zbraní" a k souboji) pouze obával o svůj život a nic špatného neudělal.

Spekulace, že měl Crittenton během konfliktu s Arenasem nabitou zbraň, se neprokázaly.

Hráč Washingtonu se zároveň sešel s komisionářem NBA Davidem Sternem, od soutěže se zatím žádného trestu nedočkal - na rozdíl od soka Arenase, který byl suspendován na neurčito. Crittenton sice od začátku sezony laboruje se zraněním a letos ještě nenastoupil, avšak dál může pobírat svůj plat.

Končí tak jedna polovina pistolnického skandálu. Ta druhá, Arenasova, by měla pokračovat 26. března, kdy hvězdný hráč stane před soudcem Robertem E. Morinem a dozví se svůj trest. I on se k nedovolenému ozbrojování přiznal.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž