Darina Mišurová (v bílém) zakončuje přes Karolínu Elhotovou (vlevo) a Denisu Harapesovou z VŠ Praha

Darina Mišurová (v bílém) zakončuje přes Karolínu Elhotovou (vlevo) a Denisu Harapesovou z VŠ Praha | foto: Vilém Fischl

První výhra nad basketbalovým mistrem byla opět blízko. Trutnov po ní sahal po více než šesti

  • 1
Takhle blízko k prvnímu ligovému vítězství nad týmem Frisco Sika Brno jako ve středu večer basketbalistky Kary Trutnov už jednou byly. Před více než šesti lety, na konci listopadu roku 2004, prohrály na jeho hřišti jen o tři body 68:71. Po devíti letech neustálých proher se po tomto utkání mohlo zdát, že přišla chvíle konečně tento tým porazit.

Jenomže o týden později přijely Brňanky k dalšímu vzájemnému ligovému zápasu do Trutnova a vyhrály ho o 54 bodů. A za další týden si obě družstva dala v Trutnově další repete, tentokrát favorit vyhrál dokonce o 62 bodů. Těmito výsledky se vše vrátilo do starých kolejí.

Někdy přijatelnější, někdy méně přijatelné porážky narušil až středeční večer. Kara v něm s Frisco Sika Brno prohrála jen o čtyři body 91:95, nastřílela mu zatím nejvíc bodů ze všech dosavadních 74 vzájemných ligových zápasech a naznačila, že by na první výhru od roku 1995, kdy do nejvyšší soutěže postoupila, už dlouho čekat nemusela.

Nebo to byl stejně jako před šesti lety jen chvilkový záchvěv a za  týden, kdy se Kara vydá do Brna k odvetě v úvodním utkání nadstavbové skupiny A1, bude rozdíl opět mnohem vyšší? "Myslím si, že i kdyby nám utkání nevyšlo, jako se to stalo asi tehdy před šesti lety, nemělo by to stejně skončit rozdílem šedesáti bodů, ale mnohem menším, třeba o dvacet," říká trenér Kary Martin Petrovický.

A co konečně toto družstvo v lize porazit?
Vycházíme z toho, že Brno bude opět favoritem. I když uznávám, že současné rozložení sil je nám nakloněno příznivěji než tehdy, což souvisí s ekonomickou situací. Na Brnu se to odrazilo. Má sice stále výborný tým, ale ne tak dominantní jako v minulých sezonách.

Ale středeční utkání pro vás muselo být pro následující vzájemný zápas přece povzbuzením.
Nám určitě takový výsledek pomohl, ale v podobných zápasech vždycky záleží na tom, jak k němu favorit přistoupí.

Jak k tomu podle vás přistoupil tentokrát?
Přišlo mi, že si přijel do Trutnova zahrát a nepředpokládal, že bude mít takové problémy. Z toho vyšlo i těch 91 bodů, které jsme nastříleli. Na druhé straně jsme dostali skoro stovku, a to jsme se v obraně hodně snažili. Z toho také vyplývá, že síla Brna je stále hodně velká. Beru to tak, že nám psychicky takový zápas pomohl a Brnu neuškodil. Navíc my jsme tím snad dokázali, že do skupiny A1 čtyř nejlepších družstev patříme.

Máte tím jisté play-off, co od zápasů s nejsilnějšími týmy čekáte?
Že budou samozřejmě těžké, ale že to jistě bude dobrá příprava na play-off. Navíc v této skupině sehrajeme méně zápasů, než kdybychom byly v té druhé, bude čas i na odpočinek a na trénink, což nám po náročných týdnech přijde vhod.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž