Amar´e Stoudemire z Phoenixu Suns smečuje do koše LA Lakers

Amar´e Stoudemire z Phoenixu Suns smečuje do koše LA Lakers | foto: AP

První velký přestup v NBA: Amar´e Stoudemire míří do New Yorku Knicks

  • 39
Ať už hvězdný power-forward Phoenix Suns podepíše smlouvu kdekoli, podle jeho agenta to v každém případě bude maximální kontrakt na pět let za 100 milionů. A zdá se už téměř jisté, že tím týmem, který sáhne hluboko do kapsy, budou New York Knicks.
Volní hráči můžou podepisovat nové smlouvy až od čtvrtka 8.července a Amar´e Stoudemire stále může (a také to dělá) jednat s dalšími týmy, ale jeho příchod do New Yorku je údajně už hotovou věcí.

Stoudemireův agent Happy Walters v pátek oznámil, že "struktura" nabídky smlouvy je na stole, a jeho klient se s vedením klubu Knicks setká v pondělí.

Stoudemire a jeho zástupci přerušili v pátek jednání z Phoenixem. "Naše představy se příliš rozcházely," prohlásil Walters. "Amar´e bude smutný z toho, že opustí spoluhráče a město, které miluje, ale prostě nastal čas ke změně..."

Stoudemire navíc lobuje i u dalších hráčů, aby se k němu v New Yorku připojili. "Mluvil jsem s Carmelem Anthonym, mluvil jsem také s Tonym Parkerem. Oba jsou připravení sem přijít, pokud se rozhodnu přestoupit do New Yorku. Takže uvidíme, jestli se nám to podaří dát dohromady," prohlásil Stoudemire.

Anthony i Parker ale mají pochopitelně smlouvy ve svých klubech ještě na příští sezónu, takže by muselo dojít ke trejdu anebo by si Knicks a Stoudemire museli počkat ještě jeden rok.

Konečná nabídka Suns pro Stoudemirea údajně byla 95 milionů dolarů za 5 let, ale jen s částečnou garancí na poslední dva roky kontraktu - založenou na tom, že hráč odehraje ve třetím a čtvrtém roce minimálně 2 200 minut.

Suns už se dohodli na prodloužení smlouvy s Channingem Fryem a navíc také na čtyřleté smlouvě s Hakimem Warrickem, což znamená, že už nemají finanční prostor na to, aby Stoudemirea udrželi.

Odchod sedmadvacetiletého pětinásobného účastníka All-Star je tedy už v podstatě neodvolatelný a New York Times píšou, že by to byl "šok," pokud by hvězdný hráč neskončil právě ve Velkém jablku.
, pro iDNES.cz

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž