Prostějovský pivot Travis Peterson (uprostřed) přihrává kolem Johna Hollanda z

Prostějovský pivot Travis Peterson (uprostřed) přihrává kolem Johna Hollanda z Roanne. | foto: Petr Janeček, MAFRA

Prostějovští basketbalisté jedou do Pardubic pro postupové razítko

  • 0
Minimálně jeden český tým si zahraje osmifinálovou skupinu basketbalového EuroChallenge Cupu. A středeční vzájemné utkání 5. kola mezi Pardubicemi a Prostějovem naznačí, zda se k postupu přiblíží Východočeši, nebo jestli už v předstihu projdou do další fáze soutěže podruhé v řadě Orli z Hané. Zápas začíná v Pardubicích v 18 hodin, první měření sil vyhrál Prostějov 82:76.

"Pokud uspějeme, nemusíme se ohlížet na zbývající výsledky. Tím je řečeno vše podstatné," naznačuje trenér Zbyněk Choleva, že jeho tým jede pro vítězství.

Prostějov musí před pohárovým duelem zapomenout na nepříjemnou ligovou porážku s Kolínem na domácí půdě. Otřepat se a navázat na týdne starý výkon proti ukrajinské Goverle. "Hráči basketbal za týden nezapomenuli. Chceme se předvést v lepším světle než v posledním ligovém zápase," řekl Choleva.

V cestě bude stát tým, který stejně jako Orli klopýtnul v domácí soutěži zatím pouze třikrát a dlouhodobě patří mezi domácí špičku. Navíc Pardubice také mají postupový osud ve svých rukou. Potřebují ale Prostějov porazit alespoň o sedm bodů. "Když se nám to podaří, budeme blízko," uvědomuje si manažer Pavel Stara.

Kromě poháru na sebe protivníci v sezoně narazili také v lize. I v tomto případě na vlastní palubovce uspěli Orli po výsledku 83:68, což podle Cholevy znamená mírnou výhodu pro jeho mužstvo.

"Dodá to sebevědomí. Tentokrát sice budeme hrát venku, ale sebevědomí máme. Stejně jako představu o síle Pardubic. Hráči si uvědomují, že musí hrát naplno. Jinak nevyhrají," uvedl kouč.

Do důležitého duelu půjdou Hanáci kompletní. Nicholson kvůli nemoci vynechal poslední trénink a Eitutavičius si stěžoval na bolest v tříslech. Jejich start to přesto neohrozí.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž