Ondřej Šiška z Děčína útočí, brání ho Roman Marko a Evan Brett Roseboro z...

Ondřej Šiška z Děčína útočí, brání ho Roman Marko a Evan Brett Roseboro z Prostějova. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Prostějovští basketbalisté hostí Děčín. Srovnají stav semifinále?

  • 0
Na prostějovské palubovce bude v pondělí pokračovat semifinálová série basketbalové ligy mužů. Domácí Ariete zatím s Děčínem prohrává 0:1, když na severu Čech nedokázalo porazit loňského finalistu. Ve vlastní hale se pokusí srovnat krok a udržet reálnou naději na postup. Hraje se od 18 hodin.

„Z pohledu uvažování o postupu do finále se nic nemění. Potřebujeme vyhrát všechny zápasy doma a jednou uspět venku. Chceme sérii pochopitelně vyrovnat a věřím, že se to podaří. Doma hrajeme lépe, s větším sebevědomím. To by se mělo projevit,“ míní prostějovský trenér Zbyněk Choleva, kterému chybí rozehrávač Radovan Kouřil.

Na klíčovém postu tak opět odehraje dlouhé minuty kapitán Roman Marko. „Do každého zápasu jdu s tím, že se budu snažit vydržet, a věřím, že to i bez Radka zvládneme. Tohle je play-off. Už se není na co šetřit,“ netrápí se velkou porcí minut zkušený rozehrávač, podle něhož v sérii bude rozhodovat obrana.

„Nehrajeme sérii s tím, že Děčín přestřílíme. Pokud dobře bráníme, obvykle se k tomu přidá i útok. Mohlo by to tak pokračovat,“ přeje si Marko.

Využít momentální vedení v semifinále se naopak pokusí Děčín, který v dlouhodobé části už jednou v Prostějově zvítězil.

„Půjdeme do zápasu s touhou získat druhé vítězství. Prostějov bude samozřejmě proti, to nám je všem jasné. Proto musíme odehrát celé utkání s maximální koncentrací, mentální odolností a herní konzistencí. Pak máme šanci uspět,“ uvažuje děčínský kouč Pavel Budínský.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž