Kateřinu Bartoňovou z VŠ Praha brání Darina Mišurová z Trutnova.

Kateřinu Bartoňovou z VŠ Praha brání Darina Mišurová z Trutnova. | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Kara Trutnov po roční pauze útočí na ligovou medaili, začíná doma

  • 0
Basketbalistky Kary Trutnov v úterý a ve středu sehrají na domácí palubovce první dvě utkání v bitvě o 3. místo v Ženské basketbalové lize. V sérii na tři vítězná utkání budou jejich soupeřkami hráčky VŠ Praha.

Zbývá poslední krok a loni přerušená doba bronzová může v podání basketbalistek Kary Trutnov opět pokračovat.

Hráčky východočeského družstva si totiž po roční pauze znovu vybojovaly možnost zahrát si o ligové medaile, ode úterka se ji pokusí využít k tomu, aby do pokladnice klubu přidaly i ty s letopočtem 2012.

"V naší situaci, do které jsme se dostali, je už úspěchem, že můžeme o třetí místo hrát. Nechceme však dopustit, aby zůstalo jen u toho," uvedl trenér Kary Martin Petrovický.

Jeho družstvo má sice se zápasy o třetí místo letité zkušenosti, přesto zažije premiéru - poprvé se proti němu v přímém souboji o bronz postaví VŠ Praha.

Svoji vizitku kvality pražské družstvo ukazovalo celou sezonu, ale tu nejvýraznější poslalo nedávno. Druhý zápas semifinálové série s hráčkami USK Praha, obhájkyněmi titulu a jasnými favoritkami na první místo, dotáhly až do prodloužení. A nic na jejich kvalitě nemění ani to, že v něm neuspěly.

"Potvrdily, že mají dobrý tým, ale každá série je jiná. Proto se tímto výsledkem nijak nestresujeme," poznamenal Petrovický, "navíc proti favoritovi se lépe hraje, protože nemáte co ztratit."

Podle Petrovického bude domácí palubovka výhodou. "V takových zápasech je ohromnou výhodou publikum, které vám pomůže, kdyby se nedařilo a nenechá vás sklopit hlavu. A to naše to umí."

A hned ujišťuje: "Nechceme si výhodu, kterou jsme si vybojovali v dlouhodobé části, nechat vzít." Případná vítězství by Kaře bronz hodně přiblížilo, pak už by jí stačila jediná výhra, měla by na ni tři pokusy.

Do důležité série půjde Kara znovu bez některých zraněných opor, chybějí hlavně Komžíková a Nováková, i když druhá z jmenovaných už začíná trénovat, stejně jako některé mladé hráčky. "Bude nás opět jen devět," poznamenal trutnovský trenér.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž