Jan Špaček (uprostřed) ze Svitav najel mezi pardubické Radka Nečase (vlevo) a...

Jan Špaček (uprostřed) ze Svitav najel mezi pardubické Radka Nečase (vlevo) a Tomáše Šoukala. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Klapka a akce. Svitavští basketbalisté míří před kamery do Brna

  • 0
Procenta úspěšnosti výher mají basketbalisté Brna hluboko za zbytkem ligových týmů. S jediným skalpem v sezoně hledí na konkurenty z posledního místa, kde je budou chtít ještě více přikotvit svitavští Tuři, kteří na jihu Moravy nastoupí v dnešní televizní dohrávce od 20 hodin.

„Rozhodně se ale nedá říci, že by to byl nejslabší tým,“ odmítá kouč Svitav Stanislav Petr.

„Nejde o postavení, ale o jeho důvody. Rozehrávač Michal Šotnar, který po loňské sezoně odešel od nás k nim, je pořád zraněný. Stejně tak i Jarda Prášil. Nehrají tedy v kompletní sestavě a myslím, že až se do ní vrátí, budou vyhrávat a zvládat zápasy, které nyní o pár bodů ztráceli,“ míní Petr, podle něhož se na současném nelichotivém umístění brněnského celku podílí i chybějící zkušenosti mladého mužstva. „Některé situace asi neřeší podle představ trenéra,“ naznačuje Petr.

Své hráče bude nabádat k obraně největších hrozeb, které spatřuje v americké dvojici Paul Egwuonwu a Andell Cumberbatch, kteří patří mezi nejvytěžovanější borce.

„Prosazují se bodově nejvíce a pak se k nim přidávají další jako Zachrla a někdy Norwa, což je také podkošový hráč výborný na doskoku. Tato čtveřice je jejich nejnebezpečnější zbraní,“ poznamenává kouč, jehož kádr se v minulém utkání proti Kolínu (prohra 69:75) musel obejít bez klíčového rozehrávače Jahmala Jonese. Kanaďan před utkáním oznámil, že kvůli problémům s kotníkem do duelu nezasáhne.

„Stěžoval si i na koleno. Teď uvidíme, co řekne lékař. Zastavilo nás to mentálně. Kluci cítili, že to bez něho těžko zvládnou,“ dodává Petr.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž