Do Trutnova míří Ivana Večeřová. S Valosunem tu bude hrát turnaj.

Do Trutnova míří Ivana Večeřová. S Valosunem tu bude hrát turnaj. | foto: ČTK

Po trenérovi by do Trutnova mohla přivézt medaili i hráčka. Na turnaj

  • 1
V pondělí přivezl do Trutnova stříbrnou medaili z mistrovství světa basketbalistek trenér tamní Kary Martin Petrovický. A už v pátek by se mohla v Trutnově ukázat i jedna z hráček českého stříbrného výběru.

Do Trutnova totiž ke svému prvnímu utkání na 11. ročníku Jako Cupu, tradičního předligového klání předních basketbalových družstev nejen z České republiky, přijede Valosun Brno.

Pokud ve výpravě bude i Ivana Večeřová, budou moci příznivci ženského basketbalu v akci vidět i jednu z opor českého týmu. Na soupiskách osmi zúčastněných celků je Večeřová jedinou českou reprezentantkou z nedávného šampionátu.

Ale ani pokud do Trutnova vzhledem k náročnému programu Večeřová nepřijede, proběhne v Trutnově jeden z nejkvalitněji obsazených ročníků vůbec.

Pořadatelům se naopak nepodařilo získat Frisco Brno - i s členkami širšího reprezentačního výběru Romanou Hejdovou a Alenou Hanušovou. Poslední mistryně však na poslední chvíli účast odřekly. Zastoupí je ligový nováček Studánka Pliska Pardubice.

Zahraniční týmy letos budou z Maďarska a ze Slovenska. Jednou z hvězd by se mohla stát Abi Olajuwonová, dcera slavného Hakeema, která letos okusila WNBA. Do Evropy přijela coby posila Györu.

Chybět tentokrát bude ruský Kursk, který vyhrál poslední tři ročníky, ten loňský společně s USK Praha.

jako cup 2010

Skupina A

Kara Trutnov, Studánka Pliska Pardubice, Seat Lami-Véd Györ (Maďarsko), VŠ Praha

Skupina B

Sokol Hradec Králové, Valosun Brno, Czech coal Aldast Strakonice, Ružomberok (Slovensko),

Pozn.: Hraje se v Trutnově od čtvrtka do neděle.



Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž