Utkání hvězd v NBL: Aleš Chán (v červeném) se pokouší zakončit.

Utkání hvězd v NBL: Aleš Chán (v červeném) se pokouší zakončit. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Pivot Chán a basketbalový Nymburk. Tohle spojení snad konečně funguje

  • 3
Snad už se zdálo, že spojení Aleše Chána s nymburským basketbalem nemůže fungovat. Až přišel sobotní zápas Jadranské ligy na palubovce Cibony Záhřeb. Nymburk překvapivě vyhrál 86:85 a Chán se pod parádní výsledek podepsal 21 body a devíti doskoky.

"Nečekal jsem, že odehraju tak dobrý zápas. To přiznávám," uvedl Chán v rozhovoru pro klubový web. "Životní zápas? Já doufám, že ne. Snad nejsem tak starej, aby nepřišlo ještě něco lepšího."

Znáte Chánův příběh? Angažmá v Nymburce ho různě protínají, ale mnoho štěstí 215 centimetrů vysokému obrovi nepřinesla. V týmu mistra byl většinou posledním náhradníkem, kouč Katzurin ho často přísně srážel, což pivot těžce nesl.

Když však v loňské sezoně zazářil na hostování v Prostějově, nymburský klub si ho stáhl zpět do kádru a nový kouč Ronen Ginzburg sliboval: "S Alešem počítám a jsem připraven mu dát prostor."

Chán v létě sbíral sebevědomí na reprezentační túře, jenže když měl formu potvrdit v nymburském dresu, tak se zranil. Že by další znamení, že si prostě s tímhle klubem nesedí?

Zápas v Záhřebu ukázal, že by to nemusela být pravda. Chán se místo zraněného Petra Bendy dostal do základní pětky a klíčového muže sestavy prvotřídně nahradil.

"Vítězství nad euroligovým týmem na jeho půdě, kolikrát za život se to asi podaří?" ohlížel se Chán za senzací. "Mně se to podařilo poprvé v kariéře." Snad ne naposledy...


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž