Česká reprezentantka Julia Reisingerová

Česká reprezentantka Julia Reisingerová | foto: ČBF / Mudra3

Máma s dcerou myslí na charitu. Hrát budou pro sociálně slabé děti

  • 0
Bývalá karlovarská basketbalistka a současná opora reprezentace Julia Reisingerová společně se svou matkou, legendární českou pivotkou Petrou Reisingerovou, dokázaly, že nemyslí jen na sebe a sportovní kariéru. V projektu Basket pomáhá se rozhodly podporovat sociálně slabé děti.

Pořádají dobročinnou sbírku, benefiční utkání a online dražbu dresů českých reprezentantů v basketbale. 

Máma a dcera spjaty s lázněmi

Julia Reisingerová patřila v dresu Karlových Varů k předním střelkyním české ligy. Je dcerou Petry Reisingerové, historicky nejlepší střelkyně a doskakovačky československého basketbalu. Ta má ke Karlovým Varům ještě větší vztah: zde se narodila a naučila hrát basketbal.

Obě však mají vazbu také k  jižním Čechám a zde zápas uspořádají.

„Zápas odehrajeme 1. srpna ve Strakonicích, kde nastoupí proti sobě tým legend proti mladým puškám. Tým legend si sestavila mamka z bývalých spoluhráček z reprezentace i z týmů, ve kterých hrála. Do týmu mladých pušek jsem pozvala své současné spoluhráčky z reprezentace a také bývalé spoluhráčky z mládežnických kategorií. Doufám, že je to první z mnoha ročníků,“ uvedla k benefičnímu projektu Julia Reisingerová, čerstvá posila španělské Girony.

Konečné soupisky tajemstvím

Na palubovce se sejdou skvělé české basketbalistky. „Nechci moc prozrazovat, ale určitě uvidíte Kateřinu Elhotovou, Terku Vyoralovou či Veroniku Voráčkovou. Jeden z týmů bude trénovat Marcela Krämer,“ prozrazuje Reisingerová. Ostatně trenérka Marcela Krämerová má také v Karlových Varech velmi dobré jméno, několik let zde působila.

Petra Reisingerová (vpravo) z VŠ Praha v souboji se Zorou Škrabalovou ze Strakonic.

Kromě dobročinné sbírky Reisingerová doufá, že se významnou částku podaří vybrat v rámci aukce dresů. 

„Hráči české basketbalové reprezentace mužů mají v té době přípravný kemp a některým hráčkám nedovoluje jejich letní program osobně se akce zúčastnit. Přesto by se do ní rádi zapojili,“ dodává Julia Reisingerová.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž