Basketbalistky Karlových Varů čeká těžký program.

Basketbalistky Karlových Varů čeká těžký program. | foto: Slavomír Kubeš, MAFRA

Perný týden basketbalistek Karlových Varů: ve čtyřech dnech hrají třikrát

  • 0
Tři těžké zápasy během čtyř dnů, basketbalistky karlovarské Lokomotivy čeká pěkná fuška. Ve středu hrají na palubovce loni čtvrtého Valosunu Brno, ve čtvrtek na hřišti mistra USK Praha, v sobotu hostí loni bronzový Trutnov.

Trenér Tomáš Veselý stále nemůže na soupisku pro zápas napsat všechny své hráčky. Na marodce zůstávají dlouhodobě zraněné Houdková se Štrubelovou.

Přesto je Lokomotiva ve větší pohodě než na začátku sezony. Dříve zraněné se totiž vrátily v snad ještě lepší formě. To platí především o pivotmance Magerčiakové.

Navrch získaly Karlovy Vary dočasně obrovskou posilu: Terezu Brantlovou. "Má absolutně profesionální přístup, je na ní vidět dlouhé roky v zahraničí. Její přínos je vidět a je radost na ni koukat," pochvaluje si trenér Tomáš Veselý. Pohodu v týmu jen potvrzují poslední dvě výhry v Hradci Králové a doma s BA Sparta.

To basketbalistkám Valosunu Brno se zatím v ŽBL nedaří podle představ vedení klubu. V překvapivě prohraném utkání s nováčkem VŠ Praha už hrála nová posila Kateřina Křížová z Trutnova. V pondělí došlo k dohodě o ukončení spolupráce s trenérem Stanislavem Petrem.

K týmu se vrátil Richard Klein, který spolu se stávajícím asistentem Zdeňkem Janíkem povede tým už ve středečním zápase s Lokomotivou.

Mistrovský USK Praha je jiný kalibr. Pražanky jsou sice v tabulce třetí, když před týdnem prohrály ve šlágru s Frisco Sika Brno 75:92, v domácím prostředí však zůstávají pro Karlovaračky téměř nepřekonatelným soupeřem.

V sobotu přijede do tuhnické haly Kara Trutnov. Ta sice je momentálně na druhém místě, jenomže se dvěmi porážkami. Hlavně ta poslední v neděli v Mladé Boleslavi se Slovankou 68:61 je dost překvapivá. Další prohra s USK už byla důstojná: 70:80. V dosavadních dvaceti vzájemných zápasech dokázala Lokomotiva vyhrát jen čtyři.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž