Slovenský talent Michal Čekovský (vpravo) míří na lavičku během zápasu ME do 16

Slovenský talent Michal Čekovský (vpravo) míří na lavičku během zápasu ME do 16 let s Českem. Pokyny mu udílí kouč Peter Torda. | foto: FIBA Europe

Partizan už našel náhradu za Veselého. Zastoupí ho mladičký Slovák

  • 0
Jan Veselý byl po tři roky miláčkem fanoušků Partizanu Bělehrad. Teď však nadějný český basketbalista odchází do NBA. A jeho roli v srbské jedničce má zastat slovenský křídelník Michal Čekovský, nová posila srbského mistra.

Sedmnáctiletý basketbalista přechází do Srbska z Považské Bystrice. Protože ještě není plnoletý, mohl ve svém novém působišti podepsat smlouvu jen na jeden rok, kterou navíc museli stvrdit i jeho rodiče. Partizan však v Čekovském vidí budoucnost a už pro něj má připraven čtyřletý kontrakt, který by měl vstoupit v platnost za rok.

Rodák z Košic zaujal představitele Partizanu během letošního pětitýdenního testu, který absolvoval v hlavním městě Srbska. Zařídil mu jej trenér Považské Bystrice a zároveň mládežnické reprezentace Peter Torda.

Čekovský, 206 centimetrů vysoký čahoun, nastupuje na pozici vysokého křídla, stejně jako Veselý. V Partizanu tak bude působit jako přímá náhrada nové posily Washingtonu Wizards. Na podobný úspěch, kterého dosáhl jeho předchůdce, si však bude muset ještě počkat. V nadcházející sezoně totiž bude působit v juniorském týmu.

Slovenský reprezentant do 18 let minulý týden v přímém přenosu sledoval, jak se Veselý stává členem basketbalové smetánky. Vývoj jeho kariéry by jistě rád napodobil. Předtím ho však čeká těžký úkol - vyrovnat se s velkým očekáváním fanoušků Partizanu, kteří jej budou srovnávat se svým oblíbencem.

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž