Pardubičtí chtějí čtvrtou výhru

Pardubice - Pardubičtí basketbalisté prahnou po čtvrtém vítězství v řadě. Další zápis do úspěšné šňůry touží přidat dnes na domácí palubovce proti Sadské. "Musíme jednoznačně vyhrát, aby předchozí výsledky neztratily na ceně. Hráči jsou nažhaveni předvést maximum," prohlásil trenér Stanislav Petr.

Nečekaná výhra nad Prostějovem. Poté nevídaná lekce s Ústím nad Labem. A zatím naposledy vítězství na hřišti BBK Brno. Tak vypadá pardubická série, která tým vynesla na třetí místo tabulky.

"Hráčům určitě nechybí sebevědomí. Musíme ho ale udržet ve zdravé míře. Nesmíme soupeře podcenit. To by se nám vymstilo," upozornil Petr.

Jeho tým však má čerstvou zkušenost ze souboje s týmem ze spodních příček. Vítězství Synthesie na palubovce posledního Brna se nerodilo zrovna snadno. "Byla to vydřená výhra," souhlasil Petr.

Po střelecké exhibici s Ústím se jeho hráči trápili. Dvě trojky z 19 pokusů jsou toho jasným důkazem.

"Po hodech bývá půst. Dokonale jsme toto pořekladlo naplnili," usmál se kouč. "Věřím, že to byla jen krátkodobá záležitost. Dnes už to nemůže být tak tragické."

I přes špatnou střelbu však Pardubice odjely z Brna jako vítězové. Nepřesnou mušku nahradily bojovností. "V jednu chvíli jsme trošku propadli panice, že se nám nedaří tak lehce, jak jsme si mysleli. Tým ale zabojoval a zaslouží si pochvalu. Každé vítězství venku je cenné," pronesl Petr.

Dnes chce Synthesia na úspěšný výsledek navázat. Po Brnu ji čeká další tým z dolní poloviny tabulky. Sadská je momentálně devátá a ze čtyř zápasů zatím vyhrála pouze jediný.

Středočeši v minulé sezoně sestoupili zMattoni NBL, ale díky vyřazení Sparty v soutěži zůstali. Museli však poskládat téměř nový tým, neboť se jim hráči rozutekli.

Se Sadskou se Pardubice dvakrát střetly v letní přípravě. A vždy vyhrály. "Soupeř se ale po letních změnách teprve sehrával. Až teď se dostává do herní formy," upozornil Petr.

Dostat se rychle do vedení, udržovat si ho, nutit soupeře k chybám, uhlídat Američany Lylea s Riversem a rozehrávače Vukotiče. Tak si pardubický kouč představuje ideální scénář dnešního utkání. "Musíme to být my, kdo bude hru řídit a ovládat ji," pronesl Petr.

Zápas 5. kola Mattoni NBL začíná v ČEZ Areně v 17.30.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž