Hana Kramperová z Pardubic vymýšlí, jak přes Beátu Adamcovou z Valosunu Brno.

Hana Kramperová z Pardubic vymýšlí, jak přes Beátu Adamcovou z Valosunu Brno. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Pardubická Kramperová: Proti Strakonicím chceme odčinit Karlín

  • 0
O víkendu šla mladším spoluhráčkám na palubovce příkladem. Kapitánka pardubických basketbalistek Hana Kramperová zaznamenala v Praze při těsné prohře s VŠE 71:73 devatenáct bodů a spolu s pivotmankou Renátou Březinovou (18 bodů) byla nejlepší střelkyní hostujícího týmu.

Ve středu od 18 hodin se však v dresu Studánky postaví v hale na Dašické Strakonicím. Týmu, proti němuž jí nevyšlo v prvním vzájemném utkání nadstavbové skupiny A2 vůbec nic. Střelba z pole 0/8, trestné hody 0/1.

"Stane se, byl to pro mě zápas blbec. Teď se musíme se porvat o solidní výsledek, je třeba odčinit předchozí domácí porážku s Karlínem," říká šestadvacetiletá basketbalistka.

Měla jste ve srovnání s předchozím domácím fiaskem proti Karlínu (porážka s DSK 55:71) z posledního výkonu Studánky v Praze výrazně lepší dojmy?
Samozřejmě. Ten zápas s Karlínem se nám vůbec nepovedl, museli jsme si to vyříkat, proběhly pohovory. Za výkon v Praze se nemáme proč stydět, mohli jsme dokonce vyhrát. Hned by to vypadalo jinak. Když budeme tímhle způsobem pokračovat, bude všechno v pořádku. I když baráži se podle všeho nevyhneme.

V čem byl projev Studánky proti VŠE jinačí?
Byl mnohem kolektivnější a bojovnější. Karlín chtěl ve srovnání s tím u nás vyhrát víc než my.

Zápas jste ztratili po pauze. To už je takový evergreen. Čemu to přičítáte?
To jsou ty naše první nebo třetí čtvrtky... Řekla bych, že když nezačneme v úvodu košem, šíleně dlouho nám pak trvá, než se dostaneme zpátky do hry. Klidně pak dovolíme soupeři šňůru 8:0 nebo 10:0, ani pořádně nevíme jak. Chybí nám ten prvotní impuls.

Hovořila jste o pohovorech po utkání s Karlínem. Neumím si představit, že by vás jako jednu z nejzkušenějších basketbalistek a kapitánku trenér Chocholouš nějak tvrdě kritizoval.
Nebylo to o tom, že by si nás volal po jedné na kobereček. Sedli jsme si všichni dohromady a vyjasnili si, co je špatně. Vyčistila se atmosféra v týmu, zabralo to.

Nicméně předkolo play-off je to tam. Jste hodně zklamaná? Věřila jste, že do něj letos dokážete proklouznout?
Věřila a mrzí nás to opravdu hodně. Myslím ale, že v baráži máme velkou šanci soutěž udržet. Letos nás překvapilo, s kým hrají týmy jako VŠE nebo Karlín. Mají tam spoustu cizinek, to jsme nečekali. I tak jsme ale sehráli dost vyrovnaných zápasů.

Co říkáte na to, že vás ani ve druhé neúspěšné sezoně po sobě neopustili diváci?
Skoro mi bylo líto, že zrovna na Karlín bylo plno... Chvílemi je obdivuju, pro nás je to super. Je to cítit zejména ve vyrovnaných zápasech. Chtěla bych jim moc poděkovat.

Teď hrajete se Strakonicemi. Bude těžké ubránit střelkyni Křížovou a pivotmanku Škrabalovou?
Křížovou určitě, svoje body si asi dá. Škrabalová je nevyzpytatelná, třeba se nám ji podaří eliminovat. Bude potřeba si dát také pozor na Uhrovou. Snad to bude vyrovnané. Musíme se porvat o solidní výsledek, je třeba odčinit Karlín.

Loni v březnu jste shodou okolností rovněž ve druhém utkání nadstavby proti Strakonicím inkasovala úder do hlavy a prodělala menší otřes mozku. Naskočí vám to občas, nebo už jste na to dávno zapomněla?
Když vidím Zoru Škrabalovou, tak mi to naskočí. Její zákroky jsou někdy dost za hranicí. Snažím se jí na palubovce vyhýbat.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž