Joshua Nofflet (vlevo) z Jindřichova Hradce se ocitl pod dohledem pardubického...

Joshua Nofflet (vlevo) z Jindřichova Hradce se ocitl pod dohledem pardubického Dušana Panduly. | foto: Petr Lundák, MF DNES

Pardubické basketbalisty čeká boj s Lions, Svitavy se postaví lídrovi

  • 0
K úspěšnému vstupu basketbalistů Pardubic a Svitav do kalendářního roku 2016 by v sobotu mohlo přispět domácí prostředí. Pátá pardubická Beksa, která v úterý prohrála 67:74 na palubovce vedoucího Děčína, hostí od 17 hodin na Dašické jedenácté jindřichohradecké Lions. Sedmí Svitavští Tuři, kteří měli od 19. prosince zápasovou pauzu, pak o hodinu později vyzvou na Střelnici právě Děčín.

Pardubice potřebují notně vylepšit současnou příčku i bilanci výher a proher, které ani zdaleka neodpovídají jejich předsezonním ambicím. Triumf v zápase s Jindřichovým Hradcem by z jejich pohledu měl být samozřejmostí.

„Důležitá bude koncentrace na úvod utkání - soupeř minule nastřílel v první čtvrtině 28 bodů. Naším cílem bude nepustit jej do zápasu,“ upozornil asistent trenéra Beksy Tomáš Bartošek.

„Také si musíme dát pozor na americké hráče Jindřichova Hradce a jejich hru jeden na jednoho, v níž jsou hodně silní. Chceme pokračovat v nasazení z předchozího utkání,“ předeslal.

Svitavy půjdou do bitvy s Děčínem ve zcela odlišné pozici - jsou jasnými outsidery. Před hlučnou kulisou v důvěrně známé hale tak mohou jen mile překvapit.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž