Pardubický křídelník David Škranc při smeči

Pardubický křídelník David Škranc při smeči | foto: FIBA

V derby rozhodla naše bojovnost a doskok, mínil pardubický Škranc

  • 0
Svými čtrnácti body adekvátně přispěl k týmovému výkonu, jemuž pardubičtí basketbalisté vděčí za vítězství ve víkendovém derby 93:85 nad Svitavami a za vzájemné prohození pozic v tabulce. Beksa je nyní druhá a Tuři třetí.

„Jsem rád, že jsme Svitavy udolali a doma vyhráli,“ těšilo po zápase 22letého pardubického křídelníka Davida Škrance.

Jeho mužstvo mělo do krajského derby raketový start, první desetiminutovku vyhrálo jasně 31:18.

„Čekal jsem, že hosté budou ze začátku víc kousat, byli takoví vlažnější. Ale pak se do toho dostali a nakonec aspirovali i na výhru... Díkybohu se jim to však zvrátit nepodařilo,“ oddechl si Škranc.

Pardubice zastavily vítězné tažení Svitav a střídají je na druhém místě

Problematické pasáže byly z pohledu Beksy v zápase dvě. Jedna ve třetí čtvrtině, kdy se Tuři přitáhli dvanáctibodovou šňůrou na rozdíl jediného bodu, a poté znovu čtyři minuty před závěrečným klaksonem, kdy Svitavským k vyrovnanému stavu scházela jen jedna přesná trojka. V prvním případě Beksu podržel svojí střelbou Američan Jackson, ve druhém jeho krajan Williams.

„Jinak myslím, že rozhodla naše bojovnost a obranný doskok, který jsme si v zápase pohlídali,“ uvažoval Škranc.

Sám se coby havlíčkobrodský rodák před duelem vyjádřil ve smyslu, že rivalitu se Svitavami zase tolik nevnímá. Ale to se začíná měnit.

„Nepočítal jsem, že 22. prosince přijde tolik lidí, každý chce být na svátky s rodinou. Ale přijeli fanoušci ze Svitav a naši taky povzbuzovali. Začínám se do toho dostávat a ta derby si užívat,“ přiznal.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž