Roger Hemphill (v bílém) z Olomoucka faulovaný při útoku na pardubický koš,...

Roger Hemphill (v bílém) z Olomoucka faulovaný při útoku na pardubický koš, vlevo Petr Šafarčík, vlevo Joey Brunk. | foto: Radek Váňa / Redstone Olomoucko

Pardubice chtějí hrát finálový turnaj domácího poháru. Na úkor Hanáků

  • 0
Nebude to jako obvykle Final-4. Letošní ročník poháru završí u příležitosti 100. výročí českého a slovenského basketu unikátní únorové Final-8 v pražské hale Královka, přičemž z každého státu vzejde polovina účastníků. A pardubická Beksa mezi těmi tuzemskými rozhodně nemíní chybět. Zbývá jí už jen jediný krok: porazit ve středečním čtvrtfinále na Dašické (od 17.30) soka z Olomoucka.

„Je to opravdu velká motivace,“ uvedl Josef Potoček, křídelník Beksy. „Dál než na nadcházející čtvrtfinále se v tuto chvíli nedíváme,“ zdůraznil 27letý hráč.

Trochu zpátky se ovšem ohlížet určitě lze. Pardubičtí totiž víkendovým triumfem v Děčíně (79:76) prodloužili aktuální vítěznou sérii už na sedm utkání a protivníky kosí jako vichřice neduživé stromy na kraji lesa.

„Ale nemůžeme vůbec nic podcenit,“ varuje Potoček. „Olomoucko má velmi slušný tým, v lize s námi odehrálo dva vyrovnané zápasy a jednou nás o bod porazilo,“ připomněl těsný neúspěch na Hané z loňského 14. října (86:87).

Beksa podle něho musí proti Olomoucku vsadit na týmový výkon: „To na soupeře bude platit. V tom, že táhneme za jeden provaz, je naše síla.“


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž