Omlazená Beksa v sobotu v Nymburce vzdorovala pouze v první půli. Ve druhé...

Omlazená Beksa v sobotu v Nymburce vzdorovala pouze v první půli. Ve druhé vládli domácí. | foto: Facebook Basketball Nymburk

S Nymburkem nic, teď basketbalisty Pardubic čeká pohár

  • 0
Když nastupujete v basketbalové nejvyšší soutěži proti Nymburku, který už druhou sezonu neprohrál jediné utkání, někde vzadu v hlavě nejspíš máte, že to asi neklapne ani tentokrát. V sobotu proti němu vyrukovaly Pardubice, ty sice vládce ze středních Čech dokážou jednou za rok dva porazit, nicméně bez čtyř hráčů základní pětky neměly nárok. V prvním klání nadstavbové skupiny A1 tak prohrály 87:109.

„Nymburk byl lepší po celých čtyřicet minut a zasloužil si vyhrát,“ pochválil soupeře trenér Beksy Kenneth Scalabroni.

Ten už před zápasem věděl, že v Nymburce nemohou vinou zdravotních problémů nastoupit Viktor Půlpán, Radek Nečas a Ozren Pavlovič, volno však nakonec dostal i lídr Tomáš Vyoral, jenž odehrál obrovskou porci minut v minulých utkáních.

Východočeši tedy nastoupili s omlazenou sestavou, ale sluší se dodat, že v kontextu s uvedeným úvodem neudělali žádnou ostudu.

Nymburk prohrál s Pardubicemi poločas, pak Hruban zavelel k obratu

V poločase dokonce vedli 48:46. „Až do poloviny třetí čtvrtiny to bylo vyrovnané utkání. Nedělali jsme takové množství hloupých ztrát a řekl bych, že to s námi Nymburk neměl jednoduché,“ uvažoval osmnáctiletý rozehrávač Michal Svojanovský, jenž odehrál přes dvacet šest a půl minuty.

Od zmíněné poloviny třetí desetiminutovky to ovšem neměly lehké Pardubice s Nymburkem. Jeho rychlá šňůra 14:0 rozhodla duel.

„Teď už se musíme soustředit na čtvrtfinálovou odvetu s Levicemi v Alpe Adria Cupu, která je pro nás velmi důležitá,“ velel Scalabroni.

Ta totiž začíná již dnes v 17.30 na Dašické. Úvodní střetnutí nabídlo netradiční remízu 81:81. „Postup v jakékoli soutěži je pro nás všechny hodně zajímavý a lákavý. Budeme doma, kde hrajeme dobře, a uděláme vše pro úspěch,“ vyhlásil Scalabroniho asistent Adam Konvalinka.

Pardubice budou opět bez Půlpána, Nečase i Pavloviče, s odpočatým Vyoralem se však počítá. „Je jasné, že když nebude hrát Pulpy, čeká Vya znovu pořádná porce minut, budeme však potřebovat i velkou aktivitu dalších hráčů,“ nabádal Konvalinka.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž