Pardubický trenér Levell Sanders a jeho muži

Pardubický trenér Levell Sanders a jeho muži | foto: Michal Klíma, MAFRA

Olomoucko? Pokaždé hrozí stovka, říká pardubický trenér Sanders

  • 0
V nadstavbové skupině A1 to pro ně bude naprosto zásadní zápas. Jestliže v tabulce čtvrtí pardubičtí basketbalisté dnes v Prostějově podlehnou Olomoucku, téměř s jistotou ztratí naději na jím držené třetí místo. Pátý Děčín navíc nastoupí ve Svitavách, a pokud by tam zvítězil, na pardubickou Beksu by se počtem vítězství mohl dotáhnout. Do karet by pak děčínským Válečníkům hrálo, že Pardubice hostí na závěr nadstavby.

„Olomoucko je tým, který může v kterýkoliv den skórovat více než sto bodů, takže půjde o velký test pro naši defenzivu,“ prohlásil trenér Beksy Levell Sanders před zápasem, jenž začne v 18 hodin. „Samozřejmě víme, že domácí mají dva nejlepší ligové střelce (Javonte Douglas a Lukáš Palyza), kteří jim hodně pomáhají, ale jsou tam i jiní hráči, které je potřeba eliminovat,“ varoval kouč.

Východočeši na Hané vyběhnou na palubovku povzbuzeni jasným středečním vítězstvím na Dašické 97:77 v krajském derby nad Svitavami. Do prestižního klání přitom vstupovali z pozice papírového favorita hosté, kterým se letos výtečně daří a v lize jsou hned za lídrem z Nymburka.

„Výhra nad Svitavami má svou váhu,“ podotkl křídelník Beksy David Škranc, jenž Turům nastřílel 15 bodů. „Je však úplně jedno, jestli jsou druzí oni, nebo my. Chceme vyhrát každý zápas, vždycky hrajeme od nuly. Ale bylo to důležité utkání a doufáme, že to bude takhle pořád,“ přál si Škranc.

Ten si zároveň myslí, že svitavské „prokletí“ v Pardubicích, tedy neschopnost zde zvítězit, prohloubila hala na Dašické, kde je Beksa doma v posledních sezonách.

„Je dost atypická a ani mně se v ní někdy nehraje dobře, takže chápu, jak se tu asi cítí,“ přemítal Škranc.

I díky tomu, že Svitavám nelétaly střely do koše, nebyla Beksa vytrestána za tradiční hluchou pasáž ve hře po návratu ze šatny.

„Mně tohle přijde jako nějaký náš rituál... Stává se nám to hodně -musíme do toho pořád šlapat,“ velel Škranc.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž