Pardubický Zbyněk Pospíšil právě zavěsil.

Pardubický Zbyněk Pospíšil právě zavěsil. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Pardubice jsou v semifinále, v klíčové bitvě zdolaly Nový Jičín

  • 0
Pardubičtí basketbalisté zvládli rozhodující čtvrtfinálový duel s Novým Jičínem. V pátém utkání ho na domácí palubovce přehráli 63:55 (35:29). V ligovém semifinále změří síly s Prostějovem.

Druhou dvojici tvoří Děčín a obhájce titulu Nymburk.

Pardubičtí dokázali otočit nepříznivý vývoj série s Novým Jičínem. Už prohrávali 1:2 na zápasy, ale v sobotu vyhráli na Moravě a obrat dokonali doma. Bylo to poprvé, co některý z týmů dokázal uspět na vlastní palubovce.

"Zdobila nás nesmírná vůle v bojích o odražené míče a měli jsme výborný vstup do utkání," řekl trenér pardubických vítězů Jan Slowiak.

Jeho tým vyhrál výrazně první čtvrtinu o třináct bodů, přičemž soupeři jich povolil jen deset. "Hrozně nás limitovaly trestné hody, které nás málem připravily o vítězství, ale naše vůle v závěru gradovala a nedovolili jsme soupeři moc jednoduchých střel," doplnil Slowiak.

Třinácti body pomohli domácím k postupu Wright a Bohačík, jedenáct přidal Černošek. Za nepřesně střílející Nový Jičín se na dvouciferné číslo dostal jen desetibodový Šarovič.

Obě semifinálové série začnou v sobotu.

Basketbalová liga mužů

Čtvrtfinále play-off, 5. zápas

Pardubice - Nový Jičín 63:55 (23:10, 35:29, 48:43)
Nejvíce bodů: P. Bohačík a Wright po 13, Černošek 11 - Šarovič 10, Muirhead, Pečiukas, Šoška a Šteffel po 7. Rozhodčí: Dolinek, Vrážel, Vondráček. Trestné hody: 32/15 - 28/20. Fauly: 27:27. Trojky: 4:5. Konečný stav série 3:2.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž