Radek Nečas z Pardubic zakončuje na koš Charleroi.

Radek Nečas z Pardubic zakončuje na koš Charleroi. | foto: FIBA

Evropská pouť končí v Belgii. Pardubice neuspěly v odvetě se Charleroi

  • 7
Basketbalové Pardubice se s letošním ročníkem FIBA Europe Cupu loučí už ve druhém kole kvalifikace, loňský postup ze základní skupiny tedy nezopakují. Po domácí porážce 75:92 se Charleroi na vyspělého soupeře nestačily ani v Belgii, kde podlehly 66:88.

Východočeši o podstatnou část postupových nadějí přišli už v poslední čtvrtině domácího duelu, kterou ztratili o 17 bodů. Do Belgie pak mířili s tím, že mohou postoupit i jako jeden ze tří šťastných poražených - avšak k tomu nutně potřebují alespoň zvítězit.

Tahle matematika se nakonec potvrdila, Pardubice by poslala dál výhra o 11 a více bodů - a na tu tentokrát neměly.

Ještě v prvním poločase dokázaly se soupeřem, který rozdělil minuty na všech dvanáct nominovaných mužů, držet krok. Ztrácely „pouze“ sedm bodů. 

Po přestávce však Charleroi odskočilo na dvouciferný rozdíl, který dokázalo navyšovat.

Jack Gibbs se blýskl 19 body, kapitán Alexandre Libert po podpořil 15 body a pěti doskoky. Slovenský čahoun Michael Fusek se tentokrát v sestavě Charleroi neobjevil.

Hosty táhli desetibodoví Kamil Švrdlík a Scott Martin, podkošový matador Radek Nečas zaznamenal osm bodů, devět doskoků a dva bloky.

FIBA Europe Cup basketbalistů

Kvalifikace - 2. kolo, odveta

Spirou Charleroi - JIP Pardubice 88:66 (20:14, 47:40, 67:53)
Nejvíce bodů:
Gibbs 19, Libert 15, Tuttle 12, Thomas 11, Delalič 10 - Švrdlík a Martin po 10, Půlpán 9. První zápas 92:75, postoupilo Charleroi.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž