Pablo Laso jako trenér Realu Madrid

Pablo Laso jako trenér Realu Madrid | foto: AP

Lékaři rozhodli, Laso jako kouč Realu Madrid nedobrovolně končí

  • 0
Španělského basketbalového mistra Real Madrid už po nedávném infarktu nepovede veleúspěšný trenér Pablo Laso, jenž s klubem během jedenáctiletého angažmá dvakrát vyhrál i Euroligu. Na doporučení lékařů Real spolupráci končí, i když vzkazuje, že je již v pořádku a může pokračovat.

Funkci převzal jeho asistent Chus Mateo, který už jako hlavní zaskočil při Lasově indispozici v závěru sezony a dovedl tým k titulu. Třiapadesátiletý madridský rodák obdržel smlouvu na dva roky.

Basketbalový Real je s 36 tituly nejúspěšnějším španělským klubem. V letošní finálové sérii porazil 3:1 na zápasy Barcelonu, kterou pro novou sezonu posílily hvězdy české reprezentace Tomáš Satoranský a Jan Veselý.

Čtyřiapadesátiletý kouč Laso utrpěl infarkt před měsícem během semifinálových bojů. „Pro klub je jeho zdraví nejvyšší prioritou. Rozhodli jsme se ho neponechat ve funkci výhradně ze zdravotních důvodů. Znamenalo by to pro jeho zdraví obrovské riziko,“ uvedl Real.

Španělský kouč Laso slavil s Realem euroligové tituly v letech 2015 a 2018, třikrát klub ještě dovedl do finále. V domácí soutěži dosáhli společně na trofej šestkrát. U všech úspěchů byl také Mateo, roli Lasova asistenta vykonával od roku 2014. Jako hlavní trenér dříve působil v Zaragoze, Málaze nebo Fuenlabradě.

Laso je od roku 2011 také koučem výběru baskické autonomní oblasti.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž