Jan Stehlík (vlevo) z Ostravy útočí přes plzeňského Tomáše Kubizňáka

Jan Stehlík (vlevo) z Ostravy útočí přes plzeňského Tomáše Kubizňáka | foto: Jiří Seidl, MF DNES

Ostravští basketbalisté v boji o elitní šestku vítězí nad Opavou

  • 0
Vysokou Burkeho přihrávku ke koši ani dlouhán Trybanski nezachytil. Poslední útok ostravských basketbalistů skončil v zámezí. Ostravští tak ve 13. kole Mattoni NBL porazili Opavu "jen" 90:75. Vzájemný zápas v Opavě vyhráli domácí 90:74.

"Chtěli jsme bojovat, vyhrát, ale nechytili jsme začátek. Domácí na nás vletěli jako my na ně u nás," řekl opavský křídelník Marek Štec.

Přesto mají Opavští v celkovém součtu obou duelů k dobru jeden bod – 165:164. A ten může rozhodovat o umístění v případě, že na tom oba týmy budou po základní části soutěže stejně.

Nyní má Ostrava 20 bodů, Opava 18. Souboj krajských rivalů o páté místo, které zaručuje účast mezi šesti českými elitními kluby v nadstavbové části ligy, pokračuje. Šestým týmem bude v dalším průběhu soutěže Nymburk.

"Potřebovali jsme vyhrát nejméně o šestnáct, což se nám nepovedlo, takže pořád jsme my i oni ve hře," podotkl ostravský křídelník Marek Stuchlý.

A rozehrávač Jan Stehlík dodal: "Toho bodíku je škoda, měli jsme poslední útok, v němž jsme mohli skórovat, ale nepovedlo se nám to. Smůla."

Marek Štec potvrdil, že si hráči uvědomovali, že jde v derby o každý koš. "Mysleli jsme na to," uvedl. "Navíc v závěru, když jsme zbrkle vystřelili, trenér na nás křičel, ať hrajeme na skóre. A podařilo se, ale uvidíme, jak nakonec dopadne."

Opavský kouč David Klapetek odmítl, že by myslel na pátou příčku. "My nehrajeme o páté místo, my hrajeme o play-off," upozornil. Ale i v takovém případě může hrát lepší skóre s Ostravou svou roli. "Jenže do konce základní části je ještě daleko, před námi je ještě hodně zápasů." Přesně devět.

"Vše je teď v našich rukách, i když nás čeká řada těžkých zápasů," řekl ostravský trenér Zdeněk Hummel. "Nynější tři výhry za sebou, z toho dvě venku, jsou ale pro nás velkým povzbuzením."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž