Radim Klečka (v žlutém) z Opavy mezi Danielem Klímkem (vlevo) a Petrem...

Radim Klečka (v žlutém) z Opavy mezi Danielem Klímkem (vlevo) a Petrem Bohačíkem z Ostravy. | foto: BK Opava / Ondřej Ludvík

Opavští basketbalisté se najdou poslepu, ví ostravský pivot Bohačík

  • 1
Je už natolik zkušený, že se z debaklu s Nymburkem 66:130 nemusel nijak oklepávat. Jenže po další stovce, kterou basketbalisté NH Ostrava dostali v Opavě, už páté v sezoně, byl pivot Petr Bohačík pořádně zklamaný.

„Zpočátku, i když jsme nechtěli, padalo dost bodů, ale i z naší strany, takže to bylo relativně dobré, ale ve druhém poločase jsme těch bodů dostali ještě více,“ komentoval Bohačík porážku 78:111.

Odpadli jste ve třetí čtvrtině. Proč?
Proti Opavě musíme hrát jako s Nymburkem. Oba týmy mají skvělý rychlý protiútok, běhají, střídají, a proto jsme dostali spoustu bodů. V obraně jsme udělali chyb jako máku. Jakmile nehrajeme, co máme, je to špatné.

To byl ten hlavní problém?
Navíc opavští hráči jsou dlouho spolu. My nemůžeme hrát jako oni poslepu, ale musíme se o to snažit, lépe hodnotit situace. Ras (pivot Russell Woods) zahrál výborný první poločas, dal spoustu bodů, ale po přestávce ho zdvojovali a on nedokázal přihrát.

Vy jste od třetí čtvrtiny hrál se čtyřmi fauly. Bylo to hodně nepříjemné?
Musel jsem si od začátku druhého poločasu dávat pozor, protože to jsem měl už tři fauly. Nemohl jsem hrát tak aktivně, agresivně, jak to předváděla Opava, protože ta má kluky na vystřídání. Problém to byl.

Už se zdálo, že se váš tým zvedá, ale přišly debakly s Nymburkem a Opavou. Co s tím?
Byly tam takové nádechy, ale to skóre je šílené. Je ale lepší prohrát takto než o bod. Doma teď máme Pardubice, doma jsme silnější, více si věříme. Můžeme je potrápit. Pak jedeme do Brna a tam už budeme muset zase zabrat.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž