Podkošový hráč USK Praha Matej Krušič se snaží zastavit opavského pivota Radima...

Podkošový hráč USK Praha Matej Krušič se snaží zastavit opavského pivota Radima Kramného. | foto: Jiří Seidl, MF DNES

Opavští basketbalisté dostali ve druhé čtvrtině od USK jen tři body

  • 0
Famózní druhou čtvrtinou, kterou vyhráli 19:3, rozhodli basketbalisté Opavy o výhře nad USK Praha 78:54. Je to jejich čtvrté vítězství v Kooperativa NBL za sebou.

„USK má mladé běhavé hráče a my jsme si na jejich typ basketbalu zvykali. Pak už jsme ho dostali trochu do krve a díky tomu jsme byli schopni ubránit je na třech bodech,“ uvedl opavský pivot Martin Gniadek.

Souhlasil, že druhá čtvrtina rozhodla. „Pro psychiku není dobré, když dáte jen tři body, a to ještě tuším byla trojka, takže hosté za celou čtvrtinu proměnili jen jednu střelu,“ dodal Gniadek.

„V první čtvrtině nám USK nastřílelo 24 bodů a to doma nechceme,“ podotkl opavský křídelník Petr Dokoupil. „Trenér nám to zdůrazňoval, takže i to nám pomohlo ve druhé čtvrtině. Měnili jsme zónovou a osobní obranu a hlavně jsme přitvrdili, celoplošně jsme je presovali.“

Asistent pražského trenéra Pavel Miloš označil druhou část hry za velký kolaps jejich družstva. „Nenavázali jsme na první čtvrtinu,“ konstatoval. „Měli jsme velké výpadky, střídali jsme dobré a špatné okamžiky.“

Opavský trenér Petr Czudek upozornil, že hosté měli i ve druhé desetiminutovce několik jasných střel, ale nedali je. „Důležité bylo naše velké nasazení v obraně,“ řekl Czudek.

Dodal, že nástup do druhého poločasu byl ze strany domácích excelentní. To se hosté střelecky prosadili až po třech a půl minutě, když snižovali na 48:29.

„Ale i když jsme vyhráli rozdílem 24 bodů, bylo to drama až do konce,“ upozornil Petr Czudek. A těšilo ho, že se Opavští zlepšují v doskocích. „Snad už to nebude takové trápení.“


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž