Pardubický kapitán Lukáš Kotas skočil po míči, sledují ho jeho spoluhráči...

Pardubický kapitán Lukáš Kotas skočil po míči, sledují ho jeho spoluhráči Ondřej Kohout (bílá 14) a Dušan Pandula (4) a opavský Martin Gniadek. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Pardubická obrana proti opavským střelcům znovu stávkovala

  • 0
„Dnes otevřeno,“ hlásala obrana basketbalistů pardubické Beksy. Soubor kouče Dušana Bohunického totiž utržil druhou stobodovou nálož v sezoně. A stejně jako v prvním případě (porážka 77:101), tak i nyní nešetřili pardubické obroučky hráči domácí Opavy, která potěšila své příznivce vítězstvím 102:86.

„Nedokázali jsem využít hru v dolním postavení, což měla být naše výhoda. Trápili jsme se tam ve hře 1 na 1 a z těchto situací jsem neskórovali. Na druhé straně jsme dostávali jednoduché koše z protiútoků,“ prohlásil kouč Bohunický.

Defenzivní hra Beksy od začátku drhla, pod tím se podepsal zejména rozehrávač Radim Klečka, jenž byl s 24 body nejlepším střelcem utkání.

„Nechali jsme ho rozehrát, chodil do nájezdů a navázal na své výkony z posledních zápasů. Ani změnami obran jsme pak nedokázali zareagovat na hru Opavy, takže jednoznačně zasloužené vítězství domácích,“ připustil Bohunický.

Přínos Klečky pro výkon slezského týmu vyzdvihl i jeho trenér Petr Czudek. „Rozbil srdce pardubické obrany,“ uvedl Czudek.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž