Omar Prewitt v dresu tureckého týmu Teksüt Bandirma | foto: FIBA

Přichází Prewitt. Nymburk si mladého Američana vyhlédl v Lize mistrů

  • 1
Nymburské basketbalisty posílil křídelník Omar Prewitt. Pětadvacetiletý Američan v minulé sezoně působil v Turecku, kvůli finančním potížím klubu však předčasně ukončil smlouvu s Bandirmou a o osmifinále Ligy mistrů s Nymburkem přišel. Pro šestnáctinásobného českého mistra jde o čtvrtého zahraničního hráče do kádru na novou sezonu.

Prewitt v zámoří nastupoval za univerzitu William & Mary (v konferenci CAA byl vybrán do nejlepší pětky) a v Evropě působí od roku 2017. Postupně hrál za litevský klub BC Šiauliai, Aris Soluň a Legii Varšava, kde v ročníku 2018/19 patřil k nejlepším hráčům polské ligy a v průměru měl 18 bodů a šest doskoků na utkání.

Minulý ročník působil v Bandirmě, se kterou měl v osmifinále Ligy mistrů nastoupit proti Nymburku, ale kvůli finančním problémům tureckého klubu předtím předčasně ukončil smlouvu. V soutěži Prewitt zaznamenal 13 bodů a úspěšností střelby za tři body přes 40 procent.

„Sledujeme Omara od chvíle, kdy odešel z univerzity do Evropy. Zlepšuje se každou sezonu a to o něm hodně vypovídá. Věřím, že náš herní styl mu bude sedět perfektně a bude z něj tak ještě lepší hráč. Také jeho zkušenost z Ligy mistrů a skutečnost, že hrál v úspěšném týmu jakým je Bandirma ve velmi silné turecké lize, byly pro nás důležité faktory pro rozhodování ho podepsat,“ vítá posilu trenér Oren Amiel.

Omar Prewitt v dresu turecké Bandirmy:

Prewitt pochází z basketbalové rodiny. Jeho matka Lea Prewittová patří k legendám ženského basketbalu v Kentucky. Poté, co patřila k hvězdám na univerzitě se vrhla na trenérskou dráhu a byla zvolena i do síně slávy sportu v Kentucky, ve které je po boku boxerské hvězdy Muhammada Aliho.

Pro Nymburk je Prewitt čtvrtou zahraniční posilou po příchodech amerického rozehrávače Jerricka Hardinga a slovinského reprezentanta Luky Rupnika. V klubu je od loňska také další Američan Hayden Dalton a středočeský celek tak může doplnit tým ještě o jednoho cizince.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž