Erik Klepač (uprostřed) z Olomoucka útočí mezi Janem Kozinou (vlevo) a Martinem Vyroubalem z Brna. | foto: Radek Váňa / BK Olomoucko

Olomoucko přilákalo staršího z Bohačíků a ukončilo sérii porážek

  • 0
Sérii tří porážek v řadě razantně utnuli basketbalisté BK Olomoucko, kteří v olomoucké Čajkaréně přivítali Brno. Zpočátku sice prohrávali, přesto zvítězili vysoko 96:66, když od sedmé minuty postupně navyšovali získané vedení.

První utkání v dresu Hanáků odehrál Petr Bohačík, který přišel na závěr sezony z Ostravy.

„Seběhlo se to hodně rychle. Během dvou dní. Jsem rád, že mi Nová huť umožnila prodloužení sezony. Beru to jako sportovní výzvu. Možnost zahrát si o medaili. Doufám, že rychle zapadnu,“ řekl pivot, jenž při své premiéře odehrál čtrnáct minut, dal pět bodů a získal osm doskoků.

Alespoň jednoho z Bohačíků tak Hanáci získali: před sezonou letěla nabídka Petrovu mladšímu bratrovi reprezentantu Jaromírovi.

Klíčovým mužem vítězů však byl Jiří Dedek, který dal sedm trojek a celkově pětadvacet bodů.

„V poslední čtvrtině mi spoluhráči radili, ať střílím a zkusím překonat devět trojek Františka Váni z lednového zápasu s Kolínem. Ale když se dostali na hřiště i naši mladší spoluhráči, chtěli jsme, aby taky dali nějaké body,“ přiblížil pohodu v kabině Dedek.

Brno po minulé výhře nad druhými Svitavami začalo dobře, rychle mu však došel dech. Po přestávce se hosté v jednom okamžiku dostali na rozdíl osmi bodů, rychle ale přišli o naději na úspěch.

„Chyběla nám energie. Soupeři jsme dovolili hodně útočných doskoků, kterých využil. Dalším problémem byly naše ztráty. Domácí vyhráli zaslouženě, byli celkově lepší. Zvlášť musím ovšem pogratulovat Jiřímu Dedkovi. Odehrál parádní zápas, vlastně to bylo jeho utkání,“ uznal brněnský kouč Chris Chugaz.

Prostějovský klub v Čajkaréně odehrál čtvrté utkání, poprvé Olomoucko dokázalo zvítězit a udrželo naději na zisk třetího místa v tabulce před startem play off.

„Zpočátku jsme byli nervózní, po vlažném začátku se ale tým rozjel. Vyhrát zápasy, ve kterých jste papírovým favoritem, je hodně těžké, nám se to naštěstí povedlo. Po delší době se nám podařilo vyhrát na doskoku, tým potrestal brněnské ztráty,“ těšilo kouče Olomoucka Predraga Benáčka.

„Trošku mě mrzí veliký bodový rozdíl, protože trenér soupeře je můj kamarád, se kterým jsem hrál v jednom týmu. Ale tak to prostě chodí,“ připomněl Benáček dávné setkání s Chugazem v Panionisu Atény.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž