Lukáš Feštr (vlevo) z Olomoucka střílí na brněnský koš, brání Viktor Půlpán.

Lukáš Feštr (vlevo) z Olomoucka střílí na brněnský koš, brání Viktor Půlpán. | foto: Radek Váňa / BK Olomoucko

Basketbalisté Olomoucka čekají stále na výhru i na trenéra

  • 0
Navzdory vítězství v Alpe Adria Cupu na půdě předního chorvatského týmu v Šibeniku v domácí lize basketbalisté BK Redstone Olomoucko stále tápou. Také ve svém šestém utkání prohráli, tentokrát s Pardubicemi 67:84, a prodloužili čekání na první vítězství.

„Prohráli jsme špatnou střelbou. Soupeř měl lepší zakončení za dva i tři body. Některé věci v naší hře se zlepšují, na Pardubice to ale nestačilo,“ uznal dočasný trenér Olomoucka Michal Pekárek. Manažer klubu věří, že tým složité období zlomí. „Už příští týden ho převezme nový trenér, věříme, že to bude správný impulz. A budeme řešit obsazení postu rozehrávače. Lukáš Feštr nemůže tým na palubovce dirigovat sám celý zápas a zatím není jasné, kdy bude Pedja Stamenković zdravý,“ dodal Pekárek.

Hanáci odehráli nadějný poločas. První čtvrtinu vyhráli, před začátkem druhé půle ztráceli přijatelných osm bodů. Jenže následující desetiminutovku prohráli o dalších jedenáct a přišli o naději na úspěch. „Rozhodlo se po přestávce. Klíčová byla naše těsná obrana Williamse, Motena a Feštra a také kluci z lavičky. Drželi tlak na míč, byli soustředění, to se mi líbilo,“ ocenil své hráče pardubický kouč Dino Repeša. „Jen ještě musíme zlepšit doskok, který jsme s Olomouckem prohráli.“

V závěrečné pasáži si hosté hlídali pohodlný náskok, přestože se jejich pivoti dostali do problémů s fauly a utkání předčasně skončilo pro Roberta Rikiče i Kamila Švrdlíka. „Jsme rádi, že se jen dohrávalo. Hlavně při venkovních zápasech si nikdo nepřeje, aby se rozhodovalo až v koncovce,“ těšilo Švrdlíka.

Šestá ligová porážka zasadila hráčům Olomoucka další ránu, přesto věří, že se v průběhu sezony dá leccos zachránit. „Některé věci na začátku sezony si nesedly, jak měly. Zatím nejsme na takové úrovni, abychom podobné zápasy zvládali. V kabině je to teď smutné, ale nevzdáváme se. Můžeme se zvednout a věříme, že se to podaří,“ neskládá zbraně Filip Halada, se čtrnácti body druhý nejlepší střelec Hanáků v zápase.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž