ZTRÁTA. Petr Bohačík (vlevo) bude Pardubicím chybět kvůli zranění ruky více než měsíc.

ZTRÁTA. Petr Bohačík (vlevo) bude Pardubicím chybět kvůli zranění ruky více než měsíc. | foto: Martin Veselý, MAFRA

Pardubičtí basketbalisté ztratili Bohačíka, Svitavy padly s posledním

  • 1
Nestárnoucí Levell Sanders dokonale využil svých znalostí z bývalého působiště a nasměroval Pardubice k těsné výhře 86:83 na palubovce Děčína. Po zásluze tak byl osmatřicetiletý rozehrávač vyhlášen hráčem utkání, v němž Beksa v úvodu prohrávala už o třináct bodů.

"Po nevyrovnaných výkonech, které jsme předváděli v posledních zápasech, jsme chtěli být na začátku dominantní, co se týká agresivity na obranné polovině. To nám nevyšlo," řekl po utkání kouč Dušan Bohunický.

Děčínský basketbalista Miroslav Soukup (vlevo) se snaží zakončit útok přes Martina Peterku z Pardubic.

Jeho mužstvo se dokázalo do zápasu záhy vrátit a již po první desetiminutovce byl stav vyrovnaný 28:28.

Pardubice zavelely k rozhodujícímu trháku ve třetí čtvrtině, kterou vyhrály o pět bodů.

Výrazně si pomáhaly střelbou za tři body, když do černého mířily za celé utkání desetkrát. Stěžejní byl ale čtyřiadvacetibodový příspěvek Sanderse, který kromě bodů výtečně uvolňoval i své spoluhráče.

"Sanders výborně distribuoval míč na volné hráče, kteří se pak prosadili," uvedl Bohunický, který proti Děčínu postrádal nejlepšího střelce Coreyho Muirheada.

Na listinu zraněných navíc přibyl během souboje další klíčový muž sestavy Beksy.

Petra Bohačíka sice hřálo u srdce vítězství, ale zároveň i sádra na ruce. Pro její zranění odstoupil už v průběhu první půle.

"Mrzí mě ztráta Bohačíka, který bude mimo asi na šest až sedm týdnů. Odvážím si tedy dobrý pocit z výhry, ale i frustraci ze ztráty dalšího hráče," dodal kouč.

Střelecký koncert ve Svitavách vyzněl těsně pro Brno

Další z řady infarktových klání připravili pro své fanoušky svitavští Tuři. Těm k potřebnému vítězství nepomohlo ani 98 bodů.

Nováček z Brna totiž přihodil tři navíc a letos poprvé své soky překonal. Drama se rozhodovalo až v posledních vteřinách, ale závěrečná trojka nejlepšího domácího střelce Kylese (28 bodů) zápas do prodloužení neposlala.

"Koncovky nás trápí, ale myslím si, že se do nich nemáme vůbec dostávat. V průběhu zápasu zahodíme mnoho trestných hodů, naopak dostaneme několik laciných bodů a máme problém," uvedl trenér Lubomír Růžička. Brněnští nyní dýchají Turům na záda, když na chvost tabulky odsunuli Jindřichův Hradec.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž