Radost basketbalistů Děčína, ilustrační foto

Radost basketbalistů Děčína, ilustrační foto | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Mečbol Děčína. Prohra v Praze nás zalarmovala, chválil trenér

  • 0
Mečbol! Basketbaloví Válečníci nakročili do semifinále NBL, v sobotu doma porazili USK Praha 78:66 (26:15, 45:30, 64:44, Vyoral 22, Bažant 18, Landa 10 - Josipovič 16, Bohačík 12, Mareš 10) a ve čtvrtfinálové sérii vedou 2:1. Stvrdit postup mezi nejlepší čtyřku mohou ve středu v Praze.

„Věděli jsme, že je řada na nás, porážka v Praze nás zalarmovala. A tentokrát jsme předvedli hrdý, kolektivní a kvalitní výkon,“ chválil na klubovém webu děčínský trenér Pavel Budínský.

Armex dobře vstoupil do zápasu, za poločas nastřílel 45 bodů. „Přestože nejsme v optimální situaci ohledně zdravotního stavu, tak všichni ze sebe vydali maximum. Rozhodl náš dobrý vstup do utkání, kdy nás nastartoval Robert Landa. A přidali se k němu další hráči. V prvním poločase jsme velmi dobře bránili, až na nějaké drobnosti, navíc jsme nastříleli 45 bodů, takže proti utkání v Praze jsme zlepšili produktivitu,“ vypíchl trenér.

„Když jsme po třiceti minutách vedli o 20 bodů, tak už to vypadalo, že je o naší výhře jasno. Nakonec to tak i dopadlo, ale poslední čtvrtina z naší strany nebyla tak dobrá. Tam jsme zvolnili v koncentraci, dělali jsme hloupé ztráty a dovolili jsme USK dát několik košů, aby výsledek zkorigovalo. Ale od začátku do konce jsme ani jednou neprohrávali, tak jsme si výhru zasloužili.“

I trenér USK Praha Mirsad Alilovič ocenil děčínské vítěze. „Tohle je styl, kterým se mělo hrát takové utkání. Hned od začátku to byl ze strany Děčína silný a intenzivní přístup a my měli od 1. minuty problémy v obraně i v útoku. Náš výkon byl takový ospalý, jako kdyby se hrálo o půlnoci,“ vyčítal Alilovič.

První mečbol má Děčín ve středu, kdy série pokračuje v Praze. „Jsem moc rád za druhé vítězství, ale teď se musíme maximálně připravit na utkání číslo čtyři,“ velí Budínský.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž