ilustrační foto

ilustrační foto | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Basketbalisté Pardubic zažili v Jičíně pohádkový druhý poločas

  • 3
Proti Opavě sice měli oficiálně výhodu domácího losu, ale pardubičtí basketbalisté přesto nastoupili na neutrální půdě. Ve třináctém kole Mattoni NBL zavítali do Jičína, kam je přivedl projekt Východočeský basketbal snažící se o propagaci sportu i mimo vlastní prostředí. A více než čtyři stovky fanoušků nepotěšila jen přítomnost hráčů naší nejvyšší ligové soutěže, ale příznivce Beksy zahřál i výsledek utkání 77:57.

"Jsem rád, že se přišlo podívat hodně diváků, hrálo se nám dobře. I když koše v jičínské hale jsou trošičku jiné, než na které jsme zvyklé, vítězství o dvacet bodů nás určitě hodně těší. Chtěli bychom tímto poděkovat divákům, že přišli v tak velkém počtu, kdykoliv se do Jičína rádi vrátíme," konstatoval po duelu Petr Bohačík, jenž se s jednadvaceti body stal nejlepším střelcem souboje, který se nevyvíjel tak jednoznačně, jak by se mohlo na první pohled zdát.

"Byl to zápas dvou rozdílných poločasů. Myslím, že v tom prvním na nás byla vidět určitá nervozita. Dělali jsme spoustu jednoduchých chyb, zejména ve vnitřním prostoru. Naši pivoti měli slušné pozice, ale nedokázali agresivněji zakončovat. Proto jsme dávali šance soupeři, který se udržel v první půli na vyrovnaném skóre," narážel pardubický kouč Dušan Bohunický na průběh, v němž se jeho svěřencům nedařilo dostat do optimální herní pohody a udržoval Slezany na dohled.

Ve třetí čtvrtině však Pardubičtí přitlačili na pilu a sérií šestnácti bodů v řadě zaveleli k rozhodujícímu trháku. Klíčem k vítězství byla úspěšná obrana rozehrávače Jakuba Šiřiny, tak nemohl naplno ukázat svoji nejsilnější zbraň.

"Hra opavského týmu je založená na Šiřinovi, který dokáže distribuovat míče svým spoluhráčům, ale podařilo se nám tohoto hráče eliminovat a to považuji za stěžejní pro naše vítězství," dodal Bohunický. Beksa se zásluhou deváté letošní výhry udržela na třetím místě.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž